Когато Интер започва тренировка - вече е 18:00 ч. - един шум дори покрива гласа на Симоне Индзаги, безброй птици прелитат над стадион "Ванкдорф". Глъчка, малко смях, дори малко лоши мисли за прогонване, защото нямаш нужда от лош късмет. Интер трябва да бяга, да вземе трите точки срещу Йънг Бойс и да влезе в топ 8 на Шампионската лига. Първата осмица е целта на клуба и на техническия щаб. Деветото място след 180 минути до момента в Шампионската лига има малко значение, но все пак предизвиква леко раздразнение. По-добре е да бъдеш в правилната група, още от самото начало, както в етапите на колоезденето. По-добре да се случи, преди европейският календар да стане по-сложен, що се отнася до коефициента на трудност, с Арсенал, Лайпциг и Байер Леверкузен, с които трябва Интер да премери сили до декември. Ето защо Индзаги отхвърли мислите за предстоящото в неделя Дерби д'Италия с  Ювентус.

"Няма неосъзнат риск да мислим за Ювентус, свикнали сме да мислим мач за мач: тук се изправяме срещу много здрав физически отбор, който е свикнал да играе в Европа от много години", обяви треньорът.

Половин истина и половин лъжа, защото Индзаги има ограничен избор - Интер е в Швейцария с 16 полеви играчи плюс двама от юношите в Примавера, Аидоо и Беренбрух, но той прави няколко изчисления с оглед на неделята. В противен случай Бастони, Димарко, Тюрам и Лаутаро няма да са извън стартовия състав. А се очква тази вечер и четиримата да са на пейката. Седем промени в титулярния тим в сравнение с неделната единайсеторка на "Олимпико".

Но Интер трябва да бъде... точен. Символът на Берн е Часовниковата кула, която се намира само на три километра от стадиона. Механизмът трябва да е перфектен, дори сред играчите на Интер. Първата причина е именно класирането в Шампионската лига. Изчисленията казват, че 16 точки ще ти донесат  класиране напред без да минаваш през баражите. А точките трябва да се вземат още тук.

Срещу Цървена звезда Интер вече показа, че е способен да доминира в мачовете дори без някои от обичайните си титуляри на терена. Сякаш иска да кажае - ротациите са вече правило, но в мачове като тези правилото се прилага по-леко. Това поне е на теория. Защото - и тук е втората причина - мачът се пада преди горещо предизвикателство в лигата. А и Индзаги работи срещу прецедента от септември: тогава, след предизвикателството в Манчестър срещу Сити и една нощ, прекарана в Англия, дойде поражението в дербито с Милан.

Този път, както и преди месец, отборът ще спи в Швейцария вечерта след мача. И това е мисълта, която Индзаги иска да изкара от главите на играчите: той го направи публично, но и в разговорите с отбора вчера и в понеделник, като поиска усилия, съсредоточени само върху днешния мач. След това има и трета причина: Интер се нуждае и психически от поредица от резултати, за да заличи съмненията от началото на сезона. С Йънг Бойс целта е пета поредна победа. И третата без допуснати голове, след нулата, записана от Зомер с Манчестър Сити и Цървена звезда.