Нападателят на Интер Лаутаро Мартинес донесе победата на тима си с 1:0 като гост на Рома със своя 133-ти гол за клуба. По този начин аржентинецът подобри постижението на Ищван Нерш от 1950 година за чужденеца с най-много голове за „нерадзурите“

„Това постижение означава толкова много за мен, защото от момента, в който пристигнах, ме третират така, сякаш съм роден тук и това има голяма стойност. Трябва да работя както винаги. Днес срещнахме много силен отбор, но след паузата за националите, и всички трудности, се наложи да се покажем като отбор и го направихме. Сега трябва да продължим така, защото в сряда имаме важен мач, а след това дербито на Италия“, каза Лаутаро след мача.

Аржентинецът беше запитан и за „Златната топка“. „Щастлив съм, че съм един от кандидатите. Човек работи усилено за отбора, но индивидуалните награди са важни за работата. Мисля за отбора, а победи като тази вечер се дължат на персонала, съотборниците и феновете.

С Меси си говорихме за други неща по време на лагера с националния отбор. Бяхме щастливи, защото той се завърна сред нас“, добави Лаутаро.