Симоне Индзаги, старши треньор на италианския футболен клуб Интер, е дал показания в полицията като част от разследването за връзки  между ултрас групировки и криминални организации, съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на свои източници. Индзаги е бил разпитан като свидетел. 

През миналата седмица италианската полиция арестува 19 водещи ултраси на Интер и Милан, голяма част от които са заподозрени във връзки с калабрийската мафия "Ндрангета".  

Заповедта за арест е оформена в 568 страници. Тя съдържа сведения за телефонен разговор между лидера на ултрасите на Интер Марко Федерико и Индзаги преди началото на финала на Шампионската лига през 2023. Той е поискал от треньора да лобира пред клубните директори за повече билети за привърженици на водената от него фенска група.

Според италианската прокуратура, двата отбора не са отговорни страни в разследването, но трябва да преразгледат политиката си за дейности, свързани с феновете, както и бизнес структурата си, за да бъде избегнато проникване от страна на заподозрени за престъпления. 

От Интер не са коментирали случая след запитване от агенция Ройтерс. Президентът Джузепе Марота заяви, че клубът съдейства на властите. 

Снимка: БГНЕС