След престижното 0:0 като гост на Манчестър Сити, Интер започва домакинствата в Шампионската лига срещу Цървена звезда утре. Треньорът Симоне Индзаги даде пресконференция днес и дори разкри някои от титулярите срещу сърбите. Индзаги бе критикуван след поражението от Милан в дербито, но през уикенда тима му победи 3:2 Удинезе като гост. Време за почивка няма, утре Цървена звезда пристига на "Сан Сиро".

Едни от критиките към Интер е за играта в отбрана. И срещу Удинезе тима пусна 2 гола. "Има съвпадение на вината и при двата гола, анализирахме всичко и съм уверен, защото отборът работи за подобрение", заяви треньорът на нерадзурите, а присъстващият на пресконференцията Щефан Де Фрай го подкрепи по следния начин: "Трябва да се подобрим, знаем това, но това е въпрос на отбор, а не на отделен отдел. Както беше и миналата година, когато беше много трудно да ни вкарат гол. Продължаваме да тренираме и да говорим помежду си, искаме да се справяме по-добре".

Когато обаче е попитан коя е основната трудност на този сезон, Индзаги разширява хоризонтите си далеч отвъд допуснатите голове. "Да спечелиш е трудно, но да спечелиш отново е още по-трудно. Момчетата работят усилено, имахме някои трудности, но не сме единствените: за шест кръга от първенството имаше шест различни лидери, има голям баланс. В събота отново видяхме Интер, но не трябва да допускаме нищо, ако двата шанса на Удинезе не бяха влезли, днес щяхме да говорим за нещо друго".

Естествено Индзаги бе попитан и за аферата с арестуваните ултрасите и премеждията, в които Интер може да се окаже. "Клубът ни помоли да не казваме нищо, тече разследване".

Така че погледа е насомен към Цървена звезда, а треньора предвижда, че Желински и Дъмфрис ще играят като титуляри. "Желински със сигурност ще играе, преценявам другите две места в средата: Чалханоглу или Аслани и Мхитарян или Фратези. Лаутаро? И четиримата нападатели ще могат да играят, но все още не съм решил кой ще започне от самото начало, ще видим в последните тренировки".

Тази нова Шампионска лига, която в първата фаза прилича на първенство, изглежда пригодена за Интер, който може да се справи с маратоните, както видяхме преди един сезон, но Симоне не е уверен: ""Времето ще покаже дали тази формула е благоприятна за нас. Винаги сме преминавали групите с известна лекота, тази година не можем да правим изчисления. Трябва да бъдем внимателни още от първите мачове, а следователно и утре. Цървена звезда има зад гърба си девет мача в лигата и елиминациите в Шампионската лига, те са добре тренирани и разполагат с отлични играчи. Ще трябва добре да се справяме с подводните камъни".