Разследвания, арести и незабавно "контрамерки". Интер и Милан, които не са разследвани и формално са пострадали в аферата с ултрасите, са подложени на превантивно производство от страна на прокуратурата, но в резултат на тази мярка ще трябва да докажат, на първо място, в рамките на процес, че са прекъснали връзките си със света на агитките, особено по отношение на управлението на билетите.

Въпросът, който не е маловажен, може да доведе до някои "ограничителни" мерки, дори и да са напълно "терапевтични" (т.е. такива, които да изолират Интер и Милан от евентуално проникване на мафията), до мярка за съдебна администрация. Съдебната администрация би могла да се отнася и до отделни сектори на дейност (член 34 от Законодателен декрет 159/2011), когато се счита, обяснява "Calcio e Finanza", че "чрез свободното упражняване на икономическата си дейност (дори и да не е незаконна и дори и да не е упражнявана по незаконен начин) дружеството може да бъде упрекнато, дори и само чрез вина за инертност или лоша вътрешна организация, че е улеснило дейността на лица, разследвани за определен каталог от престъпления".

Както беше казано, това няма да има репресивна цел, а превантивна и защитна, с цел да се откъснат Интер и Милан от престъпното проникване и да се върнат "възстановените" клубове на свободния пазар. В момента поканата е за саморазправа, премахване на всички съществуващи връзки и дистанциране от очевидно гнилия свят на мафията.