43 секунди е световният рекорд на 400 метра в леката атлетика. И да, Фратези вкара един гол, за да ги затвори, в първите 43 секунди на мача с Удинезе. Нерадзурите спечелиха с 3:2 и оставиха зад гърба си дербито и провала срещу Милан. 

Италианският национал има девет гола и пет асистенции във всички състезания за нерадзурите от началото на миналия сезон. С последния си гол срещу Удинезе Фратези вече има участие в гол на всеки 129 минути - рекорд, който е подобрен единствено от нападателите Лаутаро Мартинес и Маркъс Тюрам за Интер през същия период.

Общата сума е 9 гола и 5 асистенции с фланелката на Интер за 1818 минути. На практика играта на Фратези влияе на резултата и попаденията на всеки 129минути. Шампионски цифри, цифри, които все повече потвърждават изключителната му способност винаги да намира начин да пробие противниковия отбор. Вчера в Удине той хвана Интер за ръка. На мястото на Барела той направи това, което обикновено прави Николо. Разбира се, направи го по свой собствен начин. Защото онова движение, с което реализира след паса на Дармиан при първия гол, бе специално и постави тима на пътя към победата.

"С треньора бяхме говорили през седмицата за грешния подход в дербито, този път мина много по-добре. Можеш да загубиш един мач, но не и както се случи с Милан. Работихме върху това и мисля, че това си пролича. Отново се видя нещо от стария Интер. Все още не всичко".