Полузащитникът на Интер Кристиан Аслани подписа нов договор, който ще бъде удължен до лятото на 2028 г., потвърдиха от клуба. Според последните информации сделката е с опция за удължаване с още една година, до лятото на 2029 г. Понастоящем Аслани е един от най-нископлатените играчи в състава на нерадзурите, като според актуализациите на Calciomercato.com прибира годишна заплата от малко под 1 млн. евро на сезон.

Албанският национал е вече в третия си пълен сезон на "Сан Сиро", след като се присъедини със сделка за 15 млн. евро от Емполи, като първоначално подписа под наем с опция за закупуване. За този период той има 46 участия в Серия А, като през миналия сезон вкара единствения си гол за нерадзурите при победата с 2:1 над Дженоа.

Той направи първия си старт през кампанията 2024-25 г. в равенството 1:1 с Монца в неделя вечер. Симоне Индзаги избра да го използва като пряк заместник на Хакан Чалханоглу в ролята на дълбоко разположен полузащитник. Очаква се Аслани да бъде част от състава за сблъсъка от Шампионската лига срещу Манчестър Сити в сряда.