Гигантът Хааланд вече е набелязъл малката пукнатина в защитата на нерадзурите. Той я изучава от дни с телескоп, за да измисли къде и кога да нанесе решителния удар и да събори стената. Обикновено той прегазва всеки, който застане пред него. А тази година вече е помел няколко крепости.

Индзаги е готов да изгради гъста мрежа от нишки около норвегеца, сякаш той е Гъливер. Норвежецът е вкарал девет гола в четири мача: в първия кръг нокаутира Челси, в последния вкара 2 на Брентфорд, а помежду им наниза два хеттрика – на Уест Хем и Ипсуич Таун. Звезден старт, който стъпква защитите. Няма друг играч в историята на Висшата лига, който да е стартирал с 9 гола за 4 кръга.

А Интер изпитва известни трудности при гостуванията си. Досега хората на Индзаги са допуснали три гола в два мача далеч от "Сан Сиро" - два в Генуа и един в Монца. У дома обаче той е запазил вратата си непокътната в двата мача. Следващото пътуване е до Манчестър. Насреща ще бъде английският и световен шампион Сити, който вече е с най-добрата атака в лигата с 11 гола в четири мача.

Миналата година бандата на Пеп вкара 149 гола в 59 мача, 28 от които в Шампионската лига. Хааланд е начело на войските на Гуардиола със своите девет попадения. Индзаги вече се е изправял два пъти срещу него. Първият беше с Лацио, когато през 2020 г. победи неговия отбор Борусия Дортмунд на "Стадио Олимпико". По този повод Ерлинг вкара единствения гол на германците, възползвайки се от грешка на Патрик. Вторият обаче е на финала на Шампионската лига през 2023 г. Там Ачерби ограничи Хааланд почти напълно, като допусна само един удар с левия крак, който беше блокиран от Онана през първото полувреме.

Този път Ачерби ще има нужда от сериозна помощ, особено като се има предвид, че русокосият гигант се движи със скорост през линиите. Хааланд е опасност номер едно, но и останалите не са за пренебрегване. Сити вкара два гола на Челси, четири на Ипсуич Таун, три на Уест Хем и още два на Брентфорд. Гражданите спечелиха вече Къмюнити Шийлд с дузпи срещу Манчестър Юнайтед и отново се стремят към купата с големите уши. А Хааланд е готов да троши стени и защити.