Гол на резервата Дензъл Дъмфрис в 87-ата минута донесе равенството 1:1 на Интер като гост на Монца. Нерадзурите пропуснаха възможността да излязат еднолично начело в класирането на Серия А. Това е второто равенство за шампионите за сезона след 2:2 с Дженоа в първия кръг. Интер има 8 точки - една по-малко от лидера Наполи. Монца пък остава с 3 точки и без победа през сезона.

Симоне Индзаги направи някои рокади в стартовия състав предвид предстоящите мачове с Манчестър Сити и Милан идната седмица. На пейката останаха Чалханоглу, Барела, Бастони и Дъмфрис. Лаутаро Мартинес все пак бе в стартовия тим.

Нерадзурите имаха предимство през първото полувреме, но пропуснаха някои положения. Удари на Лаутаро Мартинес, Тюрам и Фратези не бяха точни. Всъщност Интер завърши полувремето без точен удар.

През втората част картината се повтори. В 81-ата минута влезлият от пейката за Монца Дани Мота откри резултата за домакините. Той засече с глава центриране на Армандо Ицо и прати топката в ъгъла.

Интер обаче успя бързо да изравни. Първият точен удар за нерадзурите се превърна в гол. В 87-ата минута Карлос Аугусто центрира отляво през вратарското поле и на далечната греда Дъмфрис засече в мрежата за 1:1.

Интер дели второто място в таблицата с Ювентус и Торино, които също имат 8 точки.