Ръководството на Интер присъства на жребия за Шампионската лига. Нерадзурите, които преди година бяха на финал в турнира и са печелили купата 3 пъти, се паднаха с Манчестър Сити, Лайпциг, Арсенал, Байер Леверкузен, Цървена звезда, Йънг Бойс, Монако и Спарта Прага. Президентът на Интер Бепе Марота коментира жребия за Шампионската лига.

"Големите клубове са много, веднага да се изправиш срещу силен отбор, а това представлява голяма заплаха", обяви Марота. "Трябва да намерим правилната форма, без да подценяваме отборите от третата и четвъртата урна. Ние сред фаворитите? Това го казвате вие, медиите, които ни поставихте сред фаворитите, ще се опитаме да се класираме сред първите 8. Ние сме Интер, трябва да сме амбициозни, но и да не сме арогантни. Отборът обективно е много качествен, трябва да защитим историята си. Трябва да се опитаме да стигнем до върха, ако не успеем, другите ще са били по-добри и ще трябва да анализираме причините".

Марота коментира и новия формат. "Много завладяваща формула, много различен адреналин. Все още не знаем календара, но формулата е много вълнуваща. Трябва да се представим по най-добрия възможен начин, надявам се да имаме и малко късмет с контузиите и наказанията. Отборът ни е заедно от години, израснал е много в Италия, но и в Европа. Миналата година целта беше втората звезда, но ние сме важен клуб, ние сме Интер и затова няма избор между първенството и Шампионската лига. Трябва да почетем всичко, а след това ни трябва и малко късмет. Поставили сме на разположение на Индзаги конкурентен състав. Няма притеснения, но трябва да окажем правилния натиск върху него".

Легендата на клуба Хавиер Санети също коментира жребия.

"Не се страхуваме, заинтригувани сме от тази нова формула. Има условия да се справим добре, това ще зависи много от нас. Отборът ни израсна много, победите ни помогнаха много. Готови сме за тази Шампионска лига, там сме, за да бъдем главни герои. В Европа има много по-голям баланс. От нас ще зависи да се опитаме да намалим разликата, преди две години бяхме близо и искаме да опитаме отново. Длъжни сме да дадем най-доброто от себе си, като се надяваме да стигнем до края".