Треньорът на Интер Симоне Индзаги е уверен в себе си преди началото на новата кампания в Серия А, но настоява, че Интер все още се нуждае от още едно ново попълнение, което да замени контузения Таджон Бюканън. Наставникът говори пред Sky Sport Italia четири дни преди дебюта на нерадзурите през новата кампания срещу Дженоа.

"Дебютът е много очакван. Работим добре от 13 юли насам и съм доволен от ангажираността на момчетата", заяви италианският тактик. През миналия сезон Интер стана шампион на Серия А за 20-и път в историята си и ще се стреми да защити титлата си през 2024/25 г. Последните четири носители на Скудетото не успяха да спечелят трофея отново през следващия сезон.

"Миналият сезон беше чудесен, но през този трябва да положим още повече усилия", призна Индзаги. "Няма да е лесно, но момчетата са изключителни. Трябва да се опитаме да се подобрим и работим всеки ден в тази насока. Ние сме шампиони на Италия, така че искам да видя концентрация. Дадох на моите момчета няколко допълнителни дни почивка, защото знаех, че са ми дали толкова много. Има оптимизъм по отношение на дебюта ни в събота".

През летния трансферен прозорец на 2024 г. Интер привлече Пьотр Желински, Мехди Тареми и Хосеп Мартинес, но Индзаги чака още едно попълнение, за да завърши отбора. Треньорът настоява, че Интер се нуждае от още едно лятно попълнение.

"Трансферният прозорец е отворен до края на месеца. Имаме празнина в защитата заради контузията на Бюканън", каза той. "Разговарям с клуба и имам силни директори, които ме подкрепят. Срещнах се с новите собственици и те са много амбициозни, както и ние. Президентът Марота, Аузилио, Бачин, Санети и Фери са тук всеки ден, за да разговаряме. Нека видим дали ще успеем да добавим нещо преди края на трансферния прозорец".