Лаутаро Мартинес изрази гордостта си от това, че с историческата си 20-а титла в Серия А през миналия сезон е затвърдил мястото си в историята на Интер, и заяви, че се надява да вкара още много голове за "нерадзурите", след като днес удължи договора си с клуба. Капитанът на Интер и голмайстор №1 на Серия А за миналия сезон удължи престоя си на "Сан Сиро" до лятото на 2029 г. Той също така ще получи значително увеличение на заплатата си и по новия договор вече ще прибира по 9 млн. евро на сезон.

"Подновяването на договора ми означава много, горд съм и съм благодарен. Искам да благодаря на директорите в клуба", заяви Лаутаро Мартинес в обичайното си интервю за медийните канали на Интер.

"След шест години все още да съм тук означава много за мен и семейството ми, наистина съм щастлив и искам отново да се върна към борбата и победите. Искам да се раздавам на 100% във всеки мач и да помагам на съотборниците си, като им давам пример за подражание".

Мартинес наскоро се завърна в Италия след натоварено лято, в което помогна на Аржентина да спечели Копа Америка. Той завърши състезанието като най-резултатен голмайстор, а също така вкара единствения гол при победата над Колумбия на финала през юни. Вярва, че разрастването на семейството му е помогнало да се развие като играч, както и всеки друг.

"Израснах много, както на терена, така и извън него. Това, че станах баща, ми помогна да узрея много, да имам семейство близо до себе си е толкова важно. Работя всеки ден, за да се опитвам да давам повече. Опитвам се да се подобрявам постоянно. Това, че вкарах толкова много, ме прави щастлив, но искам да вкарам още много голове с тази фланелка. През последните няколко години спечелихме много, а втората звезда ме кара да се гордея, защото сме създали история в този клуб. Искам да благодаря на всички наши фенове, защото те винаги са ни подкрепяли, във всеки един момент".