Най-дългоочакваното "да" е на път. Разбира се, това все още е споразумение на думи, но все пак е достатъчно, за да се смята, че един от малкото останали нерешени въпроси на пазара за Интер е почти приключен. Ако не настъпят непредвидени обстоятелства, Дензъл Дъмфрис ще поднови договора си с нерадзурите. Споразумението е постигнато при заплата от 4 млн. евро, което е почти два пъти повече от сегашното му възнаграждение, като срокът все още предстои да бъде подпечатан.

Все пак това ще бъде дългосрочен договор, като датата на изтичане ще варира между 2027 и 2028 г. Подписът ще бъде направен, когато играчът се завърне в Италия, след като приключи отпуската си. Той се очаква на 3 август - датата, определена за достигналите до полуфинал на миналогодишното европейско първенство, следователно валидна и за сънародника му Де Фрай и французите Тюрам и Павар. Следователно по това време той ще бъде приет в щаба за парафиране на документите и извършване на формалностите. Това ще бъде лятото на подновяванията за всички намерения и цели, след тези на Симоне Индзаги (вече обявени) и Лаутаро Мартинес, за когото вместо това ще трябва да изчакаме още няколко дни, защото ще се върне в Милано между 7-ми и 8-ми.

Първо предложението на Интер е било връчено на агентите на Дъмфрис преди няколко седмици. Целта на ръководството беше да определи бъдещето му в кратък срок, една година след сключването на настоящото споразумение. Ангажиментите с Нидерландия им бяха попречили да навлязат в сърцевината на дискусията, включително и защото играчът беше един от главните герои на пътуването на оранжевите с пет от шестте мача, изиграни от първата минута, и една асистенция на сметката си.

Трябва да се каже обаче, че той никога не е изразявал твърдо желание да бъде продаден. Дори не се появиха никакви значими оферти по негов адрес и това несъмнено допринесе преговорите да тръгнат. В случай на отрицателен отговор щеше да се наложи вътрешна конфронтация на генералния щаб на нерадзурите, за да се разбере дали да се стигне до естествения срок на годност и да го загубят с нулев параметър, или да се проучи пазарът с известна спешност, за да се опитат да го осребрят.

Но това не изглежда така, за радост на Симоне Индзаги, който с неохота ще загуби ключов елемент в отдела за външно поле. Роля, в която освен това нерадзурите търсят адаптивна и допълваща фигура, за да имат алтернатива на всяка позиция след контузията на Бюканън. Канадецът ще бъде отново на разположение между края на октомври и началото на ноември. Важното е, че стрелките на трикольорите са потвърдени и от двамата: Димарко подписа подновяването през декември миналата година, обвързвайки се с клуба до 2027 г. Скоро ще дойде ред и на Дъмфрис, за същите суми, в знак на приемственост: истинската тайна, но не и твърде много, на успеха на Интер