Интер току-що пусна историческият домакински екип за новия сезон - първият с две звезди на гърдите. Защитаващият титлата си в Серия А Интер представи новия си домакински екип за кампанията 2024-25 г. и това не е просто обикновена фланелка за нерадзурите и техните фенове. Всъщност през миналия сезон нерадзурите станаха шампион на Серия А за 20-и път в историята, за да може да добави втора звезда на емблемата си. Всяка звезда означава 10 спечелени титли в Серия А. Те бяха вторият клуб в Италия, който достигна този крайъгълен камък след Ювентус.

"Интер и Nike имат удоволствието да представят новата екипировка на първия отбор за сезон 2024/25. В фланелката, която ще се превърне в емблематична, се завръща трицветната емблема и за първи път историческата Втора звезда", се казва в изявление на клуба.

"Неотдавнашното постижение на нерадзурите е водещо в кампанията за пускане на фланелката, която се фокусира върху темата за творческия процес. Успоредно със звездите, които най-накрая се появяват върху фланелката, видеото показва други видове звезди, оживели в различни форми благодарение на приноса на редица различни занаятчии, включващи скулптури, татуировки и други творения.

"Новата фланелка препраща към славното минало на клуба, но преди всичко представя бъдещите му амбиции. Видеоклипът завършва със стиха "Звездите, началото", който подчертава стремежа и желанието на клуба да се изправи и да преодолее всяко предизвикателство, което го очаква.

"Чрез различните процеси на създаване на звездите кампанията още веднъж подчертава връзката на марката с Милано - град, който създава, изгражда и оформя идеи и мечти точно като Интер.

"Милано послужи като вдъхновение и за дизайна на домашния комплект. Градът винаги е уважавал историята, като същевременно е прегръщал модерните идеи и авангардното движение във всички области - от архитектурата до дизайна и от изкуството до модата. Смесицата от традиции и иновации, която е част от ДНК-то на Интер, както и на Милано, е точно това, което новата фланелка цели да представи. Класическите райета са съчетани с модерна и динамична интерпретация, характерна както за фланелката, така и за шортите. Комплектът е изработен с Dri-FIT ADV - иновативна материя, създадена да служи за свежест, лекота и сухота по време на големите спортни моменти.

"За първи път във версията с две звезди логото на Интер е пришито в центъра на фланелката, а значката на трикольорите е в лявата ѝ част. Betsson Sport също прави своя дебют на предната страна като нов официален основен партньор, докато сътрудничеството с U-Power продължава на гърба като официален партньор на клубната фланелка на гърба.

"На представянето на новата фланелка присъстваха трима членове на първия мъжки отбор: Лаутаро Мартинес, Алесандро Бастони и Николо Барела, както и двама играчи от женския отбор на Интер: Киара Робустелини и Аннамария Сертурини, които позираха с екипа, показвайки емоциите си и гордостта си да бъдат лица на тази историческа кампания.

"След период на голямо очакване и търсене от страна на привържениците, новият домакински комплект за сезон 2024/25 най-накрая ще бъде наличен на 23 юли в официалния онлайн магазин (store.inter.it/en-gb) и на nike.com, в магазините на Интер в Милано, Интер в Кастело и Интер на Сан Сиро, както и в магазините на Nike на Корсо Виторио Емануеле в Милано, Лорето и Виа дел Корсо в Рим, а от 30 юли и при оторизираните търговци. Тениската ще бъде облечена за първи път в събота, 27 юли, в приятелския сблъсък с Лас Палмас в Чезена."