Играчите на Интер са вкарали десет гола на двата големи турнира това лято - Евро 2024 и Копа Америка. Това е повече от всеки друг клуб по света. Звездата на Интер Лаутаро Мартинес вдъхнови Аржентина за втора поредна победа на Копа Америка снощи, превръщайки се в най-добрия голмайстор в тазгодишното издание.

Ел Торо беше най-резултатен от нерадзурите, но много от неговите съотборници също бяха впечатляващи по време на международните турнири това лято. Футболистите на шампиона на Италия имат десет попадения. Пет от тях са на капитана Лаутаро Мартинес.  Другите голмайстори на Интер са Марко Арнаутович (Австрия), Николо Барела и Алесандро Бастони (Италия), Хакан Чалханоглу (Турция) и Стефан Де Фрай (Нидерландия), които вкараха по един гол на Еврото.

След Интер се наредиха Реал Мадрид с осем гола, Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд с по шест, Барселона, Ман Сити и Юнайтед с по пет. Лаутаро е и най-добрият реализатор в Серия А през 2023-24 г. с 24 гола в първенството, които помогнаха на Интер да спечели 20-ото Скудето в историята си.