Николо Барела подписа нов договор с Интер и обяви, че "никога не се е съмнявал", че ще остане дълго при нерадзурите. Новият контракт е до 2029 г. и по този начин спират спекулациите за трансфер в Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.

Съобщава се, че полузащитникът е станал най-високоплатеният италиански играч в Серия А със 7 млн. евро на сезон, включително различни лесно постижими бонуси.

"Днес съм изключително щастлив и развълнуван, че удължих договора си с Интер за няколко години", заяви италианският национал пред официалния уебсайт на Интер. "Никога не съм имал никакви съмнения: Вярвам в този проект и най-вече исках да подпиша преди европейския турнир. Наистина съм горд, че мога да продължа да се боря за цветовете на този велик клуб още дълги години".

"Желанието ми е да продължим успешното пътуване, което отборът и треньорът изживяха през последните години. Искаме да продължим да се развиваме и да носим повече радост на нашите фенове. Изживяхме незабравими моменти с тях и съм сигурен, че ще има още много такива.

"Нямам търпение да изляза отново пред прекрасните фенове на Нерадзурите, всички заедно за Интер".

Нерадзурите току-що спечелиха историческата си 20-а титла в Серия А, а година по-рано бяха стигнали до финала на Шампионската лига. Барела беше един от най-търсените играчи в състава на Интер, като през последните години беше свързван с потенциално преминаване във Висшата лига в Ливърпул, Манчестър Сити или Манчестър Юнайтед. Пари Сен Жермен, Реал Мадрид и Барселона бяха други кандидати в чужбина, но той мисли само за Интер.

27-годишният футболист се премести от родния си клуб Каляри в Милано  за 44,5 млн. евро през 2019 г. и вече има 235 участия за Интер, като е вкарал 22 гола и е дал 51 асистенции.