Интер потвърди, че Бепе Марота е назначен за новия президент на клуба. Новите собственици на нерадзцурите от Oaktree обявиха Марота за новия президент. 67-годишният Марота изпълняваше длъжността главен изпълнителен директор на Интер от 2018 г. след осемгодишен престой в Ювентус.

"Интер днес обявява предложеното назначаване на Джузепе Марота за нов президент и новия състав на Борда на директорите на клуба, който ще бъде потвърден на събранието на акционерите в Милано по-късно днес", се казва в изявление на нерадзурите. "Предложените назначения следват неотдавнашната промяна в собствеността. На 22 май 2024 г. фондовете, управлявани от Oaktree Capital Management, L.P. ("Oaktree"), поеха собствеността на Интер след непогасяването на тригодишния заем на Oaktree към холдинговите дружества на Интер. Като част от фокуса на Oaktree върху оперативната и финансовата стабилност на Интер, тя предложи назначаването на следните нови членове на Управителния съвет:

Алехандро Кано, управляващ директор и съ-ръководител на Европа за стратегията на Oaktree Global Opportunities

Катрин Ралф, управляващ директор в стратегията на Oaktree за глобални възможности

Ренато Медури, старши вицепрезидент в стратегията за глобални възможности на Oaktree

Карло Лигори, сътрудник в стратегията Global Opportunities на Oaktree

Делфин Нанан, старши вицепрезидент в офиса на Oaktree в Люксембург

Фаусто Занетон, главен изпълнителен директор на Tifosy Capital & Advisory

"Новият борд обединява експертиза от цяла Италия и Европа, включително екипа на Oaktree, който си партнира с клуба от 2021 г. насам. Новите членове на Управителния съвет ще предоставят опит и умения, които са от съществено значение за изпълнението на дългосрочните цели на Интер и постигането на постоянен просперитет, растеж и успех на клуба."

По време на престоя на Марота в клуба Интер спечели 7 трофея, включително две титли от Серия А. От днес започва нова ера за "нерадзурите" и 67-годишния Марота, един от най-опитните директори в италианския футбол.

"Бих искал да благодаря на Oaktree за доверието, което проявиха, давайки ми тази възможност да работя заедно с тях и Борда на директорите", каза Марота. "Това назначение е признание за фантастичната работа на многото хора, които управляваха клуба през последните три години. Горд съм, че съм част от Интер и оставам отдаден както винаги на клуба".

Наскоро Марота подписа удължаване на договора си като главен изпълнителен директор на клуба, който щеше да изтече през юни 2027 г. През март тази година той заяви, че би се отказал от футбола на клубно ниво след края на договора с Интер. Американският фонд Oaktree наскоро пое контрола над Интер, след като предишният президент Стивън Жан не успя да изплати дълг от близо 400 млн. евро, включително лихвите.

През май Oaktree отново заяви, че работи за постигане на "най-добрия резултат за дългосрочния просперитет" на клуба и за гарантиране на успеха му на и извън терена.