Треньорът на Интер Симоне Индзаги похвали своите за това, че са "останали търпеливи, зрели и с ясно съзнание", за да победят Рома. Нерадзурите се върнаха на върха в Серия А след 1:0 вчера. Победният гол вкара Маркус Тюрам в 81-ата минута на мача.

"Това, което прави разликата, е начинът, по който Тюрам работи в тренировките всеки ден. Той се фокусира върху детайлите, както на терена, така и извън него, така че трябва да продължи по този начин", заяви Индзаги. "Помага му и това, че вече знае много добре езика. Днес не беше лесно срещу отбор на Рома, който се защитаваше много добре, но ние останахме търпеливи, зрели и с ясна глава."

Неизбежно надграждането беше помрачено от ултрасите на Интер, които подготвиха 30 000 свирки, за да освиркват Лукаку при всяко негово докосване. Много от тях бяха конфискувани и в крайна сметка нямаше твърде големи нарушения, до голяма степен защото Лукаку почти не игра с топката.

"Атмосферата на "Сан Сиро" винаги е била изключителна. Ясно е, че днес я усетихме повече, но когато е срещу Рома, Милан, Каляри или някой друг, атмосферата на "Сан Сиро" винаги е вълшебна. Отборът се изолира от всичко това, работихме върху тактиката, тъй като Рома не е само Лукаку. Може би имаше риск атмосферата да е прекалено голяма, но видях отбор, който винаги беше съсредоточен върху играта, вкара в 82-ата минута и спечели заслужена победа. Може би заслужавахме и по-ранен гол, но това е футболът".