Федерико Димарко нахлува по фланга и... подновява договора си с Интер. Настоящият договор (до 2026 г.) предпазва нерадзурите от неприятни изненади, но клубът от "Виале дела Либерационе" възнамерява да възнагради продукта на младежката си академия, който бе обявен за най-добрия ляв бек в последната Шампионска лига, със значително увеличение на заплатата.

"Дима", който в момента печели малко над два милиона плюс бонуси, ще получи поне четири милиона плюс бонуси. Цифра, която поетапно ще се увеличава година след година. Той все още ще е далеч от 6-те милиона, които получават Лаутаро, Тюрам и Чалханоглу, и от 5-те милиона, които получават Бастони и Павар, но ще се изкачи с няколко места в списъка на най-високоплатените в отбора.

Димарко, който спечели Индзаги през лятото на 2021 г. и остана на базата "Пинетина" след период под наем в Парма и Емполи, направи стремително професионално израстване, което привлече вниманието на няколко водещи европейски клуба. Интер обаче няма никакво намерение да го губи и затова, след като вече се срещна веднъж с представителите на Федерико (Рок Насионал), иска да стигне до подписване на договор скоро, най-късно до края на годината.

Освен Лаутаро Мартинес, с когото вече са започнали разговори за ново споразумение (но в този случай те тръгват от важни цифри, като се има предвид, че Торо печели над 6 млн. без бонусите), ръководството на нерадзурите планира да поднови договора на Дъмфрис, изтичащ през 2025 г., и този на Мхитарян, който може да напусне през юни следващата година като свободен агент. С нидерландеца, който печели 2,5 млн. нетно, целта е да се удължи договорът му до 2027 г., отново на 4 млн. нетно плюс бонуси. Арменецът получава 3,5 млн. нетно и след разговорите, проведени с Пимента през последните седмици, през следващите няколко дни ще има още една среща с агента: нов договор, при същите суми, до 2024 г. Може би с опция до 2025 г.