Датският клуб Орхус потвърди, че защитника Ян Бисек напуска, за да се присъедини към Интер. Скандинавците обявиха официално, че нерадзурите плащат клаузата за откупуване на защитника, която е 7 млн. евро. Това стана само няколко часа, след като бе оповестено, че Интер е продал Марсело Брозович на Ал Наср в Саудитска Арабия за 18 млн. евро.

Бисек е младежки национал на Германия и има контракт с Орхус. Преговори между двата клуба обаче нямаше, защото Интер директно реши да активира клаузата за откупуването на Бисек.

"Орхус може да потвърди, че защитника Ян Ориел Бисек преминава в тима от Серия А Интер. Италианците ще платят клаузата за разтрогване на договора му, която е в рамките на 7 млн. евро", се казва в официално съобщение на скандинавския клуб.

? Vi har netop meddelt Fondsbørsen, at AGF har indgået realitetsforhandlinger med Serie A-klubben Inter om salg af kontraktrettighederne på forsvarsspilleren Yann Bisseck #ksdh #sldkhttps://t.co/PVnv2YUqjm

— AGF (@AGFFodbold) July 3, 2023

За Орхус това е отлична сделка, защото само преди година датския клуб взе младока от Майнц срещу 700 000 евро. Сега получава десеторно повече за германеца.

Твърди се, че Бисек вече се е договорил с Интер за личните си условия. Очаква се скоро да мине изследвания и да подпише с нерадзурите.