Симоне Индзаги бе много доволен от „изключителното първо полувреме“ на Интер, при победата 2:0 над Милан в първи полуфинал от Шампионската лига но предупреди, че отбора му се нуждае от „още един последен тласък, за да сбъдне тази мечта“ за достигане до финала на Шампионската лига.

Началото не можеше да е по-добро за нерадзурите, които вкараха два гола в рамките на 11 минути чрез Един Джеко и Хенрих Мхитарян. Изглеждаше, че ще продължат да вкарват оше, особено когато Чалханоглу удари гредата, а Лаутаро Мартинес получи дузпа, само за да я види отменена след преглед на VAR.

„Много съм доволен, първото полувреме беше невероятно, наистина можехме да вкараме повече от два гола“, каза Индзаги пред Amazon Prime Italia.„Беше страхотен мач, вече преминахме през няколко кръга от елиминациите, така че знаем, че това е само половината. Ще имаме нашите фенове зад нас в реванша и знаем, че има още един  последен тласък, за да сбъднем тази мечта.”

Интер потвърди отличния си рекорд в защита в Шампионската лига с още една суха мрежа. „Момчетата покриваха всеки ъгъл на терена, те си помагаха взаимно и знаем, че работата все още не е свършена. Правилото за голове като гост вече не се прилага, така че победата с 2:0 с Милан като отбор „домакин“ не е толкова доминиращ резултат, колкото би бил в предишни години. След 72 часа имаме много важен мач в Серия А срещу Сасуоло. Тези европейски мачове отнемат много енергия, така че очевидно трябва да оценим няколко играчи, които не са 100 процента в състояние", завърши Симоне Индзаги.