Интер продължи колебливото си представяне в последно време с разочароващо равенство 1:1 като гост на Салернитана. “Нерадзурите” имаха сериозно надмощие в мача и поведоха още в 6-та минута с гол на Робин Госенс. След това възпитаниците на Симоне Индзаги направиха куп пропуски, а Николо Барела и Ромелу Лукаку удариха греди. Гийермо Очоа пък направи страхотни спасявания.

И така от нищото в 90-та минута Салернитана изравни с фамозен гол на Антонио Кандрева. Опитният полузащитник изненада Андре Онана с нещо средно между центриране и удар от дясното крило.

В крайна сметка Интер записа шести пореден мач във всички турнири без победа и остава на 4-то място в класирането. “Нерадзурите” имат 51 точки, колкото и третият Милан, който довечера в 22.00 ч. посреща Емполи. Води Наполи със 71 точки, пред Лацио с 55. Салернитана е на 15-то място с 29.

Интер започна силно срещата и поведе още в 6-та минута. Аслани пусна хубав пас към Лукаку в наказателното поле, който опита да я продължи към Кореа. Аржентинецът се размина с нея, но пък тя отиде у Госенс, който с лекота направи 1:0 за “нерадзурите”.

Минути по-късно Лукаку можеше да удвои преднината на тима си, след като получи хубаво подаване от Кореа и стреля по диагонала, но топката облиза страничната греда. По-добрата игра на гостите продължи и в 13-та минута Госенс опита да изведе Лукаку на стрелкова позиция, но подаването му беше неточно.

До края на първата част доминацията на Интер продължи, но така и не последва голов удар към вратата на Очоа.

Още в началото на второто полувреме “нерадзурите” бяха близо до втори гол. В 49-та минута Николо Барела разтресе гредата с удар от границата на наказателното поле. В 64-та минута Очоа спаси опасен удар на Дъмфрис с глава, а малко след това Лукаку се отличи с нов грандиозен пропуск, след като стреля с глава на метри от вратата, но нацели гредата. Очоа пък се отличи с още едно добро спасяване след удар с глава на Де Фрай.

След толкова много пропуски в 71-та минута Интер можеше да пострада сериозно. Булайе Диа нацели гредата, след като засече от въздуха центриране на Кандрева.

В заключителните десетина минути Интер се опита да затвори мача с втори гол. Лаутаро обаче не се възползва от бърза контраатака, оставайки сам срещу Очоа и стреляйки в аут. В 83-та минута пък мексиканският вратар на домакините спаси опасен удар на Лукаку.

Така се стигна в 90-та минута, когато “нерадзурите” бяха наказани за пропуските си. Антонио Кандрева изненада Андре Онана с нещо средно между центриране и удар от дясното крило. Фалцовата топка изненада сериозно Онана, който миг по-късно трябваше да я вади от мрежата си.

Салернитана - Интер 1:1
0:1 Робин Госенс 6’
1:1 Антонио Кадрева 90’

Салернитана: Очоа, Данилиуч, Гьомбер, Пирола (66 - Трост-Еконг), Брон (46 - Диа), Кулибали (66 - Кавилия), Вилена (80 - Боинен), Брадарич, Кандрева, Кастанос (85 - Ботхайм), Пьонтек

Интер: Онана, Дармиан, Де Фрай, Ачерби, Дъмфрис, Барела (66 - Брозович), Аслани (67 - Галярдини), Мхитарян, Госенс (75 - Димарко), Кореа (66 - Мартинес), Лукаку (85 - Джеко)