Рок Нейщън Спортс Интернешънъл - фирмата, която представлява Ромелу Лукаку, пусна изявление, осъждащо „презрените“ расистки обиди от феновете на Ювентус срещу нападателя на Интер. Белгиецът вкара изравнителния гол за 1:1, но бе изгонен с втори жълт картон заради радостта си след гола. Според информациите са се чули маймунски звуци зад вратата на Матия Перин, докато той се готвеше да изпълни точния удар, но Лукаку получи втори жълт картон за „провокативен“ жест в празнуването си, призовавайки феновете да мълчат.

Лукаку казваше „муто“, което в превод от италиански означава млъкни. Представителите на Лукаку обаче не са доволни от решението на съдията Давиде Маса и искат официално извинение и отменяне на картона.

Снощи президентът на Рок Нейшън Майкъл Йормарк пусна официално изявление.

„Тази вечер расистките забележки, направени към Ромелу Лукаку от феновете на Ювентус в Торино, бяха повече от презрителни и не може да приемаме това. Ромелу вкара дузпа в края на мача. Преди, по време и след изпълнението той беше подложен на враждебно и отвратително расистко отношение. Ромелу празнува по същия начин, по който е празнувал преди голове. Отговорът на рефера беше да даде жълт картон на Ромелу.

Ромелу заслужава извинение от Ювентус и очаквам Лигата незабавно да осъди поведението на тази група привърженици на Ювентус. Италианските власти трябва да използват тази възможност, за да се справят с расизма, вместо да наказват жертвата на насилието. Сигурен съм, че футболният свят споделя същото мнение", се казва в изявлението.