Интер постигна класическа победа с 3:0 при визитата си на Торино в среща от 13-ия кръг на италианската Серия "А", която се игра "Стадио Олимпико ди Торино" в едноименния град.

След успеха си "нерадзурите" продължават да дишат във врата на лидера Ювентус и разликата между двата отбора е само точка.

"Нерадзурите" се намират на втората позиция в таблицата с актив от 34 пункта и са на точка зад "бианконерите", докато "биковете" са 12-и с 14 точки. Отборът на Торино ще трябва да стиска палци контузията на голямата звезда Андреа Белоти да не е толкова тежка, тъй като той бе заменен в 11-ата минута. 

Лаутаро откри за гостите в 12-ата минута, а Де Фрай удвои в 32-ата. Всичко в този мач реши Лукаку, който вкара победен гол в 55-ата минута.


Срещата започна с леко закъснение заради наводнения терен.

В 12-ата минута гостуващият тим стигна до така търсеното бързо попадение, а всичко започна от лошо изпълнен аут, от страна на Сиригу. Лукаку успя да изведе Лаутаро на добра позиция и аржентинецът не сгреши и "препарира" противниковия страж. 

Така проблемът за домакините стана огромен, след като тяхната звезда Белоти се контузи тежко и бе заменен принудително малко преди попадението.

Домакините имаха два добри шанса да стигнат до изравняване, но Андалси и Верди направиха пропуски.

В 32-ата минута интригата бе тотално "убита" след гол на Де Фрай. Той засече прекрасно центриране на Бираги, на далечната греда, и не даде шансове на стража да реагира.

В края на полувремето Весино бе на косъм да си вкара нелеп автогол и да върне "биковете" в играта, но Ханданович бе на мястото си и спаси.

Второто полувреме започна с положение за домакините и в 50-ата минута Ицо от перфектна позиция с глава прати топката над вратата, а при следващата атака Сиригу показа фантастичен рефлекс при удар на Лукаку.

Все пак Ромелу се разписа в 55-ата минута и направи резултата класически. Брозович го намери в наказателното поле, а след това белгиецът финтира бранител и със силен удар по земя мушна топката във вратата на Сиригу.

В 66-ата минута Верди можеше да намали за Торино от фаул, но Ханданович бе концентриран и спаси опасния му изстрел, а след това темпото логично поспадна.

До самия край на срещата така и нямаше повече попадения.

Торино - Интер 0:3
0:1 Лаутаро 12
0:2 Де Фрай 32
0:3 Лукаку 55

Торино: Сиригу, Н'Кулу, Ицо, Бремер (56 - Аина), Ансалди, Мейте, Басели (71 - Беренгуер), Лукич, Де Силвестри, Верди, Белоти (12 - Дзадза)

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Годин, Весино, Брозович, Барела (45+3 - Валеро), Бираги, Д'Амброзио, Мартинес (69 - Кандрева), Лукаку