Наполи – Интер, мач от 15-тия кръг на Серия А, стадион „Сан Паоло“, 21:45 часа българско време.

Групата на Интер

Вратари: Ханданович, Карисо, Берни

Защитници: Андреоли, Ранокия, Ансалди, Мурийо, Миранда, Д‘Амброзио, Нагатомо

Полузащитници: Мело, Марио, Кондогбия, Банега, Брозович

Нападатели: Паласио, Икарди, Йоветич, Биабиани, Едер, Перишич, Кандрева, Барбоса

Прогнозата на Gol.bg:

Двата отбора играха веднъж тази седмица, след като в понеделник Наполи направи 1:1 със Сасуоло, докато Интер надигра с 4:2 Фиорентина в луд мач. След този кръг Наполи заема незавидното седмо място в класирането на 8 точки от лидера Ювентус, който също се издъни в предишния кръг след загубата с 1:3 от Дженоа.

Стефано Пиоли пък постигна първата си победа като треньор на Интер, въпреки че „нерадзурите“ се отпуснаха прекалено много, след като поведоха с 3:0. Тимът все още не може да коригира играта си в защита. В нападението нещата засега вървят, след като Маури Икарди бележи гол след гол и заедно с Един Джеко е голмайстор на Серия А. След успеха над „виолетовите“ Интер е на осмото място в класирането, точно зад Наполи.

„Нерадзурите“ ще бъдат в Неапол довечера без контузените Давиде Сантон, Гари Медел и Родриго Паласио. За Наполи аут е трайно контузеният Аркадиуш Милик.

Интер спечели само два от последните си 11 мача срещу Наполи в Серия А – 4 равенста и 5 загуби. Тимът на Маурицио Сари е непобеден у дома в последните 10 мача с Интер (7 победи и 3 равни), като последната победа на „нерадзурите“ на Сан Паоло бе през сезон 1997/1998 – 2:0.

Резултат: 2:2