Интер постигна първа победа от трития си опит под ръководството на новия треньор Стефано Пиоли. Това стана факт, след като "нерадзурите" надделяха  у дома с 4:2 над Фиорентина в последен мач от 14-ия кръг на Серия "А".

Изходът на сблъсъка до голяма степен беше решен още до 19-ата минута, когато миланци имаха солидна преднина от 3:0 след голове на Марсело Брозович (3), Антонио Кандрева (9) и Мауро Икарди. В 37-ата минута Никола Калинич се разписа за гостите, но малко след това Гонсало Родригес беше изгонен от игра с директен червен картон.

През второто полувреме Йосип Иличич (62) вкара нов гол за "виола", а в продължението Икарди оформи крайния резултат. С успеха Интер събра 21 т. и се изкачи на 8-мо място в класирането, докато възпитаниците на Пауло Соуса се смъкнаха на 9-та позиция с 20 т.

Трябва да се отбележи също, че отборът на Пиоли отново попадна в голова вихрушка, след като в предните два двубоя направи 2:2 с Милан и загуби с 2:3 от Апоел Беер-Шева в Лига Европа.

Срещата на "Джузепе Меаца" започна шеметно и още до 19-ата минута резултатът беше 3:0 за домакините! Те поведоха само 180 секунди след първия съдийски сигнал, когато Мауро Икарди получи хубав пас и подаде във вратарското поле. Там защитник на гостите изчисти право в краката на Марсело Брозович, който с безпощаден изстрел откри резултата – 1:0!

Интер удвои преднината си само шест минути по-късно, а в основата на гола отново беше Икарди. Аржентинският стрелец получи пас вляво и мигновено подаде успоредно на вратата, където Чиприан Татарушану изби, но топката попадна в Антонио Кандрева и той отблизо нямаше как да сбърка – 2:0!

Фиорентина можеше да се върне в мача три минути по-късно, когато Борха Валеро вече виждаше как кълбото се оплита в мрежата, но Самир Ханданович с великолепна намеса изби. В 19-ата минута домакините тотално убиха интригата. Тогава Кандрева напредна и намери Икарди, който буквално се подигра с няколко защитници на съперника и с бомбен шут в средата на вратата се разписа за 3:0!

В 34-ата минута Ханданович отново демонстрира висока класа, избивайки удар на Йосип Иличич от фаул в долния ляв ъгъл, но три минути след това словенецът капитулира. Милан Бадей изведе с пас като по конец Никола Калинич очи в очи със стража и хърватският национал с хладнокръвно изпълнение даде искрица надежда за Фиорентина.

Тя обаче угасна в продължението на първото полувреме, когато Гонсало Родригес беше изгонен от игра с директен червен картон за нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратаря Икарди. От последвалия фаул Евер Банега можеше да вкара четвърти гол за Интер, но Татарушану внимаваше и спаси.

Първата опасност след почивката беше за "виола" в 52-ата минута след шут на Иличич, париран от Ханданович. В ответната атака Банега се озова на чиста позиция, но в решаващия момент се засуети и отново пропусна да се разпише. След час игра и Кандрева пропусна златен шанс за ново попадение, а в 62-ата минута драмата стана пълна.

Тогава Фиорентина организира бърза контра, при която Иличич беше изведен отдясно, навлезе в наказателното поле и с плътен удар не остави шансове на Ханданович за 2:3! Това накара Пиоли да вземе мерки и той смени Банега с далеч по-дефанзивния Фелипе Мело. Този ход се оказа печеливш, до края на срещата Икарди отново се разписа и оформи крайното 4:2 за Интер.

Интер – Фиорентина 4:2

Голмайстори: 1:0 Брозович (3), 2:0 Кандрева (9), 3:0 Икарди (19), 3:1 Калинич (37), 3:2 Иличич (62), 4:2 Икарди (90+1)

Интер: Ханданович, Ансалди, Миранда, Ранокия, Д’Амброзио, Кондогбия (46-Марио), Брозович, Перишич, Банега (69-Мело), Кандрева (79-Едер), Икарди Треньор: Стефано Пиоли

Фиорентина: Татарушану, Салседо, Родригес, Астори, Милич (46-Томович), Бадей, Валеро, Тейо (75-Перес), Иличич, Бернардески (65-Киеза), Калинич Треньор: Пауло Соуса

Милано, ст.: "Джузепе Меаца" Съдия: А. Дамато Жълти картони: Кондогбия, Брозович, Миранда, Мело, Ансалди (Интер); Салседо, Бадей, Валеро (Фиорентина) Червен картон: Родригес 45+1’ (Фиорентина)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KaZElOjL5F0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>