Интер загуби с 0:1 гостуването си на Дженоа и започна да губи надежди за третото място в класирането, а с това и за класиране в Шампионската лига. 

“Нерадзурите” създадоха достатъчно положения на негостоприемния за тима стадион “Луиджи Ферарис”, но Мауро Икарди, Иван Перишич и останалите играчи на Роберто Манчини направиха куп пропуски. Себастиан Де Майо пък реализира за Дженоа в 77-та минута, а голът се оказа достатъчен за победата на домакините. 

С тази загуба Интер остава на четвъртото място в класирането, но вече на цели 7 точки от третия Рома. “Вълците” се пребориха за 3:2 у дома над Торино и имат 68 точки, докато “нерадзурите” са с 61. Дженоа е на 10-то място с 43. До края на първенството остават 4 кръга. 

Първото полувреме беше равностойно, като и двата тима имаха по няколко изгодни положения. Още в началните минути Мауро Икарди и Перишич бяха близо до първото попадение в срещата след разбъркване в наказателното поле на домакините след само 4 минути игра. 

В 28-та минута удар на Мауро Икарди с глава беше изчистен от голлинията от Муньос. Десетина минути по-късно Паволети пък можеше да се разпише за Дженоа, но шутът му мина на сантиметри от лявата греда. До края на първата част домакините имаха претенции за дузпа срещу Паволети, а малко след това удар на нападателя беше спасен от Самир Ханданович. 

Второто започна с пропуск на Перишич, чийто удар с глава мина над гредата. Хърватинът и Икарди продължаваха да тормозят защитата на домакините, а в 61-та минута Родриго Паласио също имаше възможност за гол, но и той не го направи. 

Домакините отговориха с много опасен фалцов удар на Таксидис в 76-та минута, избит с мъка от Самир Ханданович. При последвалото изпълнение на ъглов удар Де Майо остана непокрит на втора греда и отблизо заби топката под гредата - 1:0 за Дженоа. 

До края на мача Интер натисна. Роберто Манчини пусна в игра и Стеван Йоветич. В 83-та минута Паласио намери с центриране отляво сънародника си Икарди, чийто удар с глава отново мина над гредата. Ханданович пък спаси надеждите на “нерадзурите” в 87-та минута, когато направи поредното си страхотно спасяване след далечен удар на Ансалди. В добавеното време пък страхотен удар на резервата Едер мина на сантиметри от страничната греда. 

Дженоа - Интер 1:0

1:0 Себастиам Де Майо 77'

Дженоа: Ламанна, Де Майо, Маркезе, Муньос, Габриел Силва, Ансалди, Ригони (67 - Таксидис), Джемайли, Лаксалт, Сусо (72 - Капел), Павoлети

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Миранда, Мурийо, Телес (80 - Йоветич), Медел, Мело, Брозович, Паласио (89 - Ляич), Перишич (73 - Едер), Икарди

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CkCqq7BnER0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>