Интер удари с 3:1 Сампдория на "Джузепе Меаца" и най-накрая успя да зарадва феновете си. Това бе едва втора победа за "нерадзурите" в последните им девет мача в Серия "А".

Головете за домакините вкараха Данило Д'Амброзио (23), Миранда (57) и Мауро Икарди (73). Почетното попадение за Самп вкара Фабио Куалярела в продължението на мача.

Със спечелената победа Интер се изкачи на четвъртото място с 48 точки. Сампдория от своя страна направи добър мач, но допусна нелепи грешки в защита, което костваше загубата на гостите.

Така Самп продължава да е над зоната на изпадащите отбори и вече няма победа над Интер в Милано от декември 1996 година, когато печели с 4:3.


Изненадващо гостите започнаха по-добре мача и още в самото начало можеха да вкарат, но с пропуски се отчетоха Фернандо и Фабио Куалярела.

В 12-ата минута Андреа Ранокия стреля опасно с глава, но до гредата. Две минути и Фабио Куалярела стреля в аут. Уникално начало за гостите, но те направиха непростими пропуски и пропуснаха да поведат в резултата.

Постепенно домакините от Интер живнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиции. В 21-ата минута Иван Перишич се освободи хитро и стреля до гредата, а малко по-късно Интер вкара с второто си положение.

Тогава Жейсон Мурильо намери Данило Д'Амброзио и той даде преднина на домакините за 1:0. До края на полувремето гостите изцяло доминираха , но с нови пропуски се отчетоха Карлос Хоакин Кореа и Фабио Куалярела.

Второто полувреме започна с ново положение, но и пропуск за Сампдория, след като този път и Андреа Ранокия не успя да намери мрежата на Интер. В 54-ата минута и Роберто Сориано стреля в аут.

Три минути по-късно защитита на гостите сгреши отново нелепо и позволи на Миранда с глава да вкара за 2:0 и така да даде солидна преднина за отбора си. Това попадение прекърши гостите.

Все пак след час игра Самп можеше да намали, но Давид Иван стреля неточно. Така се стигна до 73-ата минута, когато Мауро Икарди се откъсна сам срещу Вивиано и технично го преодоля за 3:0.

Постепенно темпото на игра падна, като действията се развиваха основно в средата на терена. До края Интер контролираше срещата, но все пак Сампдория стигна до почетно попадение в продължението.

В 93-ата минута се разписа Фабио Куалярела за 3:1 и така домакините заслужено си взеха победата и трите точки.

Интер - Сампдория 3:1

Голмайстори:

1:0 Данило Д'Амброзио (23)
2:0 Миранда (57)
3:0 Мауро Икарди (73)
3:1 Фабио Куалярела (93)

Интер: САМИР ХАМДАНОВИЧ, ДАНИЛО Д'АМБРОЗИО, МИРАНДА, ЖЕЙСОН МУРИЛЬО, ЮТО НАГАТОМО, ДЖОНАТАН БИАБИАНИ, ФЕЛИПЕ МЕЛО, МАРСЕЛО БРОЗОВИЧ, ИВАН ПЕРИШИЧ, МАУРО ИКАРДИ, ЕДЕР

Сампдория: ЕМИЛИАНО ВИВИАНО, МАТИАС СИЛВЕСТРЕ, АНДРЕА РАНОКИЯ, МАТИА КАСАНИ, ДАВИД ИВАН, РОБЕРТО СОРИАНО, ФЕРНАНДО, ДОДО, КАРЛОС ХОАКИН КОРЕА, ФАБИО КУАЛЯРЕЛА, РИКАРДО АЛВАРЕС