Сензацията на 21-ия кръг в Серия "A" e факт! Аутсайдерът Карпи измъкна 1:1 от Интер насред стадион "Джузепе Меаца". Гостите стигнаха до точката в продължението на мача, въпреки че бяха с 10 души на терена. Автор на скъпоценния гол стана Крими Лазаниа в 92-ата минута, а домакините поведоха чрез Родриго Паласио в 39-ата минута.

Така миланци отново се издъниха, след като не успяха да спечелят в трета поредна среща в калчото, като преди това се спънаха още срещу Сасуоло (0:1) и Аталанта (1:1). Карпи пък продължава да няма загуба от началото на 2016 година.

Трябва да се отбележи още, че в самото начало на двубоя съдията отнеми гол на гостите заради засада. Като цяло домакините имаха териториално надмощие, но след 60-ата минута се отпуснаха, а след червения картон на Лоренцо в 83-ата минута помислиха, че са спечелили, което им изигра лоша шега.

В класирането Интер вече е на 4-то място с 41 т.,колкото има и Фиорентина. Карпи пък остава на 18-та позиция, но с  18 т.


Гостите изненадващо вкараха гол още в 3-ата минута, след като Джери Мбакогу преодоля Самир Ханданович, но главният съдия Андреа Джервасони отмени попадението заради засада. В 6-ата минута Интер спечели фаул в близост до наказателното поле и зад топката застанаха Адем Ляич, Мауро Икарди и Алекс Телеш. В крайна сметка нарушението беше изпълнено от бившия футболист на Рома, който прати кълбото право в стената.

После "нерадзурите" продължиха да бъдат по-активният отбор на терена и след 13 минути игра Иван Перишич шутира отдалеч, но над вратата. Малко по-късно Икарди беше покосен във вратарското поле, но съдийската бригада остана безмълвна. В 20-ата минута гостите организираха контра като по учебник, при която Мбакогу беше изведен сам срещу Ханданович и стреля мощно в средата на вратата, но словенският национал изби.

5 минути по-късно Интер спечели фаул отляво. Ляич изпълни заучено положение, след като намери с пас по земя Икарди, който веднага засече, но спечели корнер. След неговото изпълнение се получи меле и Кристиан Дзаркарди изчисти буквално от голлинията. Това не смути Карпи, отборът организира нова страхотна контра с няколко паса, която завърши с удар по земя на Манкосу, спасен от Ханданович.

Мачът продължи да бъде двуостър и след половин час игра Вид Белек изби в корнер след изстрел на Перишич. След неговото изпълнение Мурийо засече с глава и прати топката точно в долния десен ъгъл, но сантиметри го разделиха от гола.

Така се стигна до 39-ата минута, когато Интер поведе след щастлив гол. При поредица от рикошети, топката попадна в непокрития Марсело Брозович, който стреля в тялото на Емануеле Суагер. Кълбото обаче попадна в Родриго Паласио, който нямаше как да сбърка на опразнената врата – 1:0!

Малко след подновяването на играта Белек по брилянтен начин спаси шут на Перишич, а после пред Паласио се откри нов шанс за гол, но този път прати топката покрай вратата. В 62-ата минута Фелипе Мело шутира отдалеч, но Белек спаси. После гостите се опитаха да натиснат и стигнаха до няколко мелета и блокирани удари, но на Ханданович не му се наложи да се намесва.

До края Мело можеше да сложи точка на спора, след като засече с глава, но Белек отново спаси. Гостите пък завършиха в намален състава заради втори жълт и съответно червен картон на Лоренцо в 83-ата минута. Въпреки това, те стигнаха до точката в 92-ата минута при поредната си опасна контра. Крими беше изведен перфектно от Рафаел Бианко, преодоля защитник и с удар по диагонала оформи крайното 1:1

Интер – Карпи 1:0

Голмайстори:

1:0 Паласио (39)
1:1 Крими (92)

Интер: Ханданович, Телеш (46-Миранда), Монтоя (76-Нагатомо), Мурийо, Жесус, Перишич, Мело, Брозович, Паласио (84-Йоветич), Ляич, Икарди
Треньор: Р. Манчини

Карпи: Белек, Дзакарди, Романьоли, Суагер, Летициа (60-Дапрела), Лоренцо, Крими, Бианко, Мартиньо (73-Ди Гаудио), Манкосу, Мбакогу
Треньор: Ф. Кастори

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Андреа Джервасони
Жълти картони: Телеш, Паласио, Йоветич (Интер); Крими, Лоренцо, Дапрела, Саугер (Карпи)
Червен картон: Лоренцо 83’ (Карпи)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MjPdRkwrmmg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>