Треньорът на Наполи Рафаел Бенитес остана разочарован, след като отборът му пропусна да победи Интер в дербито от 26-ия кръг на Серия „А“.

Още по темата

 

Мачът на стадион „Сан Паоло“ завърши 2:2, но домакините имаха преднина от 2:0, която пропиляха с лека ръка.

„Представихме се страхотно до 2:0. След това противникът прояви хъс, разигра се и изравни. Ние дадохме всичко от себе си. Бяхме интензивни и точно това изисквам от футболистите. Създадохме толкова много положения, но не успяхме да се възползваме от тях. Интер се върна в мача при дузпата, за която ние сме си виновни. Те нямаха какво да губят и за това така се хвърлиха в атака, което им помогна“, каза Бенитес, след което не пропусна да похвали представянето на Инлер.

Както винаги, испанският специалист беше попитан дали ще преподпише договора си с клуба. „Ще говорим през април“, лаконичен беше той по темета.

Положението му на „Сан Паоло“ обаче може да стане напечено, тъй като Лацио ще има шанс да се изравни с Наполи на 3-то място в Серия А, ако довечера победи Фиорентина в Рим. При това положение участието на „небесносините“ в Шампионска лига догодина ще е под сериозен въпрос. Ако целта не бъде изпълнена, Бените със сигурност повече няма да бъде треньор на Наполи.