Треньорът на Милан Пауло Фонсека смята, че росонерите са били "потърпевши" от отлагането на мача с Болоня в събота, и настоява, че Рафаел Леао "не е проблем". Милан приема лидера в Серия А Наполи на "Сан Сиро" във вторник. Партенопеите са непобедени в последните осем мача и са събрали 22 точки.

"Както показва таблицата, Наполи е силен отбор в добър момент. Те са лидери в таблицата и ще бъдат мотивирани да се изправят срещу нас. Ние също сме мотивирани да изиграем този мач срещу много силен отбор, който печели мачовете си комфортно", заяви Фонсека. Адзурите постигнаха победа с 1:0 над Лече в събота, докато Милан не игра в Болоня поради неблагоприятни метеорологични условия. Футболната лига потвърди отлагането само 24 часа преди началото на мача, след като кметът на Болоня заяви, че стадион "Дал'Ара" е недостъпен.

"Беше сложно да се справим с този момент. В навечерието на мача тренирахме, без да знаем дали ще играем или не на следващия ден. Искахме да играем и смятам, че това, че не играхме в този мач, ни повлия", каза Фонсека. Въпреки това от Милан са "изцяло съсредоточени върху утрешния мач. "Това е миналото и трябва да гледаме напред", отбеляза треньорът на росонерите. Пренасроченият мач няма да се играе преди януари 2025 г., така че таблицата на Серия А през следващите няколко месеца няма непременно да отразява разликата между Милан и техните съперници.

"Това няма никакво значение, но се отразява на феновете и на тези, които гледат таблицата", призна Фонсека. "За мен няма никакво значение, но разбирам, че за хората, които гледат таблицата, е различно".

Отлагането на мача с Болоня означава също, че Тео Ернандес и Тиджани Райндерс ще изтърпят наказание от един мач срещу Наполи. "Имаме двама важни играчи, които са отстранени, но отборът тренира добре. Имам доверие на всички играчи, които ще заместят Тео и Тиджани", заяви Фонсека.

Рафаел Леао прекара предишния мач от Серия А срещу Удинезе на резервната скамейка, а миналата седмица беше заменен срещу Клуб Брюж. "Днес няма да разкривам стартовите състави", заяви Фонсека. "Разбирам любопитството около Леао. Той работи добре, както винаги. Той не представлява проблем. Убедени сме, че скоро ще бъде играчът, който очакваме и той очаква. Не искам да казвам дали той ще започне утре."