Все още има несигурност по отношение на мача Болоня - Милан, тъй като макар стадион "Дал'Ара" да е недостъпен поради екстремни метеорологични условия, Серия А все още може да организира сблъсъка на неутрален терен. Мачът от 9-и кръг е насрочен за събота, 26 октомври, с начален час 19.00 ч. българско време. Местните власти обаче обявиха вчера, че мачът не може да се състои, тъй като стадион "Дал'Ара" се намира в "критична зона" на града, която ще бъде блокирана на фона на предупрежденията за екстремни метеорологични условия. През последните дни регионът Емилия Романя и по-специално Болоня се сблъскаха с внезапни наводнения, причинени от проливни дъждове, а в събота се очаква нов буреносен фронт.

Това се превръща в потенциален проблем за клубовете, тъй като и Болоня, и Милан участват в Шампионската лига и Купата на Италия, така че пренасрочването ще бъде трудно и е възможно чак през февруари. Решението, казват от информационна агенция ANSA, може да дойде, като мачът се играе този уикенд на неутрален терен и при закрити врата. От футболната лига все още не са направили официално съобщение за този мач, въпреки че местните власти потвърдиха, че той няма да се играе на стадион "Дал'Ара".

Това може да им даде време да пренаредят мача на друго място и днес се очаква някакво потвърждение на плана. Особено подходящо за Милан би било пренареждането този уикенд, защото отлагането би означавало, че наказанията на Тео Ернандес и Тиджани Райндерс вместо това ще важат за големия мач срещу Наполи.