Отлагането на двубоя Болоня - Милан усложнява и без това натоварения календар на двата отбора, които участват в Шампионската лига и Копа Италия. Освен това и рособлу, и росонерите ще трябва да наваксат януарските мачове, съответно на "Сан Сиро" срещу Интер и в Комо, за да може Суперкупата на Италия да се играе в Рияд, Саудитска Арабия. Следователно първият свободен прозорец и за двата тима ще бъде на 5 февруари. Но нека да действаме по ред.

Следващата седмица предстои единствения кръг в средата на седмицата в Серия А за сезона. Болоня ще играе с Каляри, а Милан - у дома срещу Наполи. През ноември Болоня ще изиграе шест мача: Лече (2-и), Монако (5-и), Рома (10-и), Лацио (24-и), Лил (27-и) и Венеция (30-и). Росонерите също толкова: Монца (2-и), Реал Мадрид (5-и), Каляри (9-и), Ювентус (23-и), Слован Братислава (26-и) и Емполи (30-и). Между тях има почивка за националните отбори. Така че целия месец е зает. Да преминем към декември: за Болоня винаги ще има шест мача: Монца (3, в Копа Италия), Юве (7-и), Бенфика (11-и), Фиорентина (15-и), Торино (21-и) и Верона (30-и). Същият брой мачове за Милан: Сасуоло (3, в Копа Италия), Аталанта (6-и), Цървена звезда (11-и), Дженоа (15-и), Верона (20-и) и Рома (29-и).

И точно в началото на декември може да се появи искрица надежда. Ако не искате да се изплъзвате до февруари, може да се предвиди възможността за пренасрочване за сряда 18-и декември, при условие че мачът на Милан на "Бентегоди" бъде преместен за неделя 22-и (по този начин два дни след петъчния аванс в момента). По този начин и двата тима ще разполагат с три дни след съответните неделни мачове (отборът на Фонсека у дома срещу Дженоа, а тима на Италиано на "Дал'Ара" срещу Фиорентина), Милан ще разполага с четири преди завръщането си на терена на 22-ри във Верона, а Болоня с три преди ангажимента си срещу Торино на "Олимпико".

Ако пък се реши да не се пипа календарът на Серия А, ще навлезем в един вече пълен януари, в който авансите и отлаганията вече са фиксирани до края на годината, но не и за следващите дни (тук винаги посочваме неделята като ориентировъчна дата). В Болоня ще бъде отложен мачът на 5-ти срещу Интер в Саудитска Арабия за Суперкупата, след това Рома (12-ти), Монца (19-ти), Дортмунд (21-ви), Емполи (26-ти), Спортинг Лисабон (29-ти). Милан също ще трябва да отложи пътуването си до Рияд за мача с Комо на 5-ти, след което ще се изправи срещу Каляри (12-ти), Юве (19-ти), Жирона (22-ри), Парма (26-ти) и Динамо Загреб (29-ти). Изключено е тогава да се намери дупка през януари.

И така, първата дупка е тази, посочена преди - 5 февруари. Милан ще стигне дотам три дни след ответното дерби, Болоня - след домашното предизвикателство срещу Комо. Накратко, доста главоблъсканица. И дори не може да се прибегне до известната фраза на Франкенщайн Джуниър: "Можеше да е по-лошо, можеше да вали...".