От гледна точка на представянето на терена отлагането на мача с Болоня създава сериозни проблеми за Милан. И не само защото календарът, както винаги, е препълнен и първата полезна дата за изиграване на мача ще бъде през февруари. Има и други, много по-неизбежни проблеми. Всъщност в тези случаи правилата гласят, че всички наказания трябва да бъдат изтърпени в следващия мач. И в контекста на това отлагане Фонсека всъщност не е бил подпомогнат от късмета, защото в мача от десетия ден, който противопоставя росонерите на "Наполи" във вторник вечерта на "Сан Сиро", няма да присъстват Тео Ернандес и Тиджани Райндерс. Ернандес трябваше да изтърпи втория мач от наказанието си за червения катон след края на Фиорентина - Милан в битката на "Ренато дал'Ара". Нидерландецът Райндерс беше изгонен по време на мача Милан - Удинезе.

Две отсъствия, които биха били тежки независимо от това, още повече срещу настоящите лидери в лигата. Затова португалският треньор ще трябва да се справи без устрема на французина по левия фланг и на нидерландеца в центъра на терена. Решенията? Не са много, всъщност: почти принудителни. Левият бек трябва да бъде, както при Удинезе, Терачано. В средата на терена, редом с Фофана, ще има място за Лофтъс-Чийк (другият вариант е Муса, който обаче Фонсека все още не вижда като вътрешен халф).

Това означава, че триото зад нападателя ще бъде с Пулишич в центъра, Чукуезе отдясно и един между Леао и Окафор отляво. На този етап трябва да се прецени евентуалното повикване на Камарда: в Болоня той със сигурност щеше да е там, докато с оглед на времето до вторник първо ще трябва да се разбере състоянието на Ейбрахам и Йович.