Домакинската среща на Болоня с Милан, която първоначално беше насрочена за събота на стадион "Ренато Дал'Ара", беше официално отложена след проливните дъждове и наводненията в града през последните дни. Регионът Емилия Романя и Болоня претърпяха сериозни щети вследствие на вълната от лоши метеорологични условия, което принуди общината да отложи мача от съображения за сигурност, тъй като стадионът се намира в един от "най-критичните райони" на града.

#maltempo #SanLazzarodiSavena #Bologna pic.twitter.com/459mJZ4rHz

— blackcoursar (@blackcoursar) October 19, 2024

Кметът на Болоня Матео Лепоре заяви, че мачът на рособлу срещу Милан няма да се играе в събота, както беше планирано първоначално, след като общината излезе с официално изявление, в което отмени мача заради лошото време. Двубоят на стадион "Дал'Ара" ще бъде отложен и пренасрочен на по-късна дата. Според Calcio&Finanza първата възможна дата ще бъде 18 декември, тъй като за този ден са насрочени мачовете от втория кръг на 16-ия кръг на Копа Италия, като и двете страни вече са изиграли своите срещи през предходната седмица.

#Alluvione #Bologna dopo 18 ore di pioggia la nostra città è già nell'emergenza più totale. La nuova "normalità" in assenza di pulizie e manutenzioni di fognature, canali, territorio. pic.twitter.com/777LaNlR4w

— bolognese sensibile (@lorenzo_gh) October 20, 2024