Звездата на Милан Рафаел Леао усеща "подкрепата на всички", когато играе за националния отбор на Португалия, включително и на треньора Роберто Мартинес, но в Италия съобщават, че Милан и Пауло Фонсека не са обезпокоени от твърденията на нападателя. От изказванията му излиза, че при росонерите не усеща доверие. 25-годишният футболист говори пред местни журналисти във вторник след равенството 0:0 срещу Шотландия. "Усещам подкрепата на всички тук. Треньорът също има голямо доверие в мен", каза португалецът.

"Той ме помоли да играя агресивно към вратата и да правя всичко възможно - основно да правя това, което знам, за да създавам шансове. Шотландия не оставяше много пространства, така че треньорът искаше от мен да се движа дълбоко със и без топка."

Италианските медии свързаха думите на Леао с очевидно лошите му отношения със сънародника му Фонсека, новия треньор на Милан. Леао се замеси в скандал още в началото, когато при едно прекъсване на мача, заедно с Тео Ернандес не отидоха при останалите в отбора. Освен това на няколко пъти Леао бе сменян и изглеждаше недоволен. Такъв бе случая в  Дерби дела Мадонина срещу Интер през септември.

"Гадзета дело спорт" и "Кориере дела Сера" съобщават, че Милан и Фонсека не са притеснени от последните претенции на Леао и че треньорът на росонерите "не се чувства нападнат". Леао ще се завърне в Миланело днес, за да поднови тренировките преди следващия мач от лигата срещу Удинезе.