Преди няколко дни Златан Ибрахимович отпразнува своя 43-ти рожден ден. По този повод легендарният швед реши да си подари нова скъпа кола, въпреки че в гаража си има поне дузина.

Той се похвали в социалните мрежи, че си е купил Ferrari SF90XX Stradale Spider, което струва невероятните 800 хил. евро.

Ибра вече имаше няколко Ferrari-та, но на рождения си ден реши да обогати колекцията си с още едно. И то какво...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

 

Друг подарък за рождения му ден бе повиквателната за юношеския национален отбор на Швеция до 18 години, която получи синът му Максимилиан.

18-годишният Ибрахимович ще бъде част от тима на "тре крунур", който ще бъде на стаж в Испания и ще изиграе три контроли - две срещу отбора на Япония и една срещу САЩ. Младият централен нападател подписа първи професионален договор с Милан, където баща му сложи края на кариерата си на 41 години през юни 2023-та.

Сега той е "сивият кардинал" на "Сан Сиро" и отзивите за работата му са добри, въпреки че има и недоволни. Няма как, когато някой е в едно уравнение с Ибра.

Собственикът на "росонерите" Гери Кардинале бе горд да обяви звездното попълнение в управата на клуба в началото на годината.

"Всички ние имаме щастието и късмета да изживеем величието на Ибрахимович като играч, който допринесе за завръщането на Милан на върха на Серия "А" - заяви шефът на инвестиционната компания "Редбърд Кепитъл", която от 2022-ра е собственик на клуба. И добави - Това, което изгражда победител от калибъра на Златан е не просто неговият талант, но и високата му интелигентност и предприемаческият дух. Уважението, на което той се радваше като футболист, неговата висока популярност сред феновете на този спорт и неговите комплексни качества като бизнесмен, са една силна комбинация - както за Милан, така и за "Редбърд". Радвам се да го приветствам официално с "Добре дошъл" от името на феновете ни, на играчите, на треньорския състав, както и от името на цялата "червено-черна" общност."

От доста време част от тези хора не споделят въодушевлението на Кардинале. Официално 42-годишният Ибрахимович изпълнява ролята "само" на съветник по спортните въпроси при компанията-собственик на Милан.

Но според различни информациии в медиите на Апенините Ибра е установил железен режим - съвсем очаквано, под свое командване. И листата на жертвите е дълга.

Първи бе белгийският национал и носител на титлата в Шампионската лига с Ливърпул Дивок Ориги. Той бе пратен от Ибрахимович във втория отбор още през лятото без особени шансове да се върне обратно в представителния тим. Същото важи и за сенегалския защитник Фоде Бало-Туре. "Двамата не влизат в плановете ни за сезона", уточни Златан още през юли, веднага след завръщането на Ориги и Бало-Туре от лятната им ваканция.

Доста големи правомощия за един външен съветник, смятат повечето противниците на шведа. Категоричен факт е, че той действа с желязна ръка в Милано. Тя достига дори до тима на подрастващите до 19 години. Там по една случайност играе споменатият Максимилиан Ибрахимович. А както вече стана дума - всяка прилика с лица и събития не е случайна. След като на няколко пъти Ибрахимович-младши не попадна в стартовия състав, Златан накара треньора и негов бивш съотборник в Милан Игнацио Абате да напусне поста, а след това неговият баща Бенямино Абате първо от треньор на вратарите при подрастващите бе преместен в женския тим, преди да бъде официално уволнен. Кризата в началото на сезона в първия отбор поне на пръв поглед няма общо с Ибра. На второ четене обаче има - шведът е с основно участие в изграждането на тима, който започна с едва пет точки в първите си четири мача от първенството, а към това се добавя и домакинското поражение с 1:3 от Ливърпул в Шампионската лига, последвано от още едно от Байер Леверкузен (0:1) и 1:2 при визитата на Фиорентина през уикенда.

А италианската преса вече вижда следващата жертва в процеса на "златанизиране" в Милан - треньорът Пауло Фонсека.

Специалистът вероятно вече щеше да е излетял, но го спаси победата над Интер в дербито. Сега обаче главата му отново е на дръвника.

Португалецът бе доведен през лятото точно от Ибрахимович след два успешни сезона начело на френския Лил. Самият Фонсека показа нервност в интервюто преди мача с Ливърпул, когато бе споменато името на Златан. 

А шведът в типичния си стил влезе в пререкание в студиото на "Скай спортс" с легендата на Милан Звонимир Бобан, когато бе попитан за ролята си в клуба. "Дори Бобан не я разбира", заяви Златан. "Според мен никой не я разбира", контрира хърватинът. "Ще бъда ясен. Аз съм шефът. Аз командвам, другите работят за мен", опъна се Ибрахимович.

Колко безцеремонен може да бъде Ибра разказа още през 2017 година бившият му съотборник в шведския национален отбор Андерс Свенсон.

"Той се държеше толкова обезпокоително зле с някои играчи, че човек си задаваше въпроса какво се случва всъщност. Той искаше да постави новобранците на изпитание. Сякаш искаше да ги пречупи, за да види как ще се справят със ситуацията. Вероятно защото той самият се е изградил точно в такава среда и с такова общуване - коментира Свенсон. - Аз лично не вярвам в този модел."

Сега въпросът е в кой модел вярват в Милан и в каква роля виждат Златан - в ролята на съветника или в ролята на диктатора.

Материал на webcafe.bg