Милан загуби за втори път поред в Шампионската лига - 0:1 от Байер Леверкузен. Росонерите допуснаха 16 удара към вратата си и имаше едно отменено попадение на Аспирините. Въпреки това италианците са недоволни от съдията Шерер, за това, че не отсъди дузпа в тяхна полза. 

Треньорът Пауло Фонсека дълго спори с рефера след края на срещата. По време на мача наставника често протестираше шумно за повече от един фаул, който не беше свирен на неговия отбор.

"Прегледах епизода няколко пъти. Странно, че Вар не се намеси при ситуацията с Лофтъс-Чийк, това е дузпа, а действието дори не беше разгледано. За мен съдията нямаше никакви съмнения когато трябваше да свири срещу Милан. Не обичам да говоря за съдиите, това не е оправдание, но не ми харесва, когато нещата се развиват по този начин. Когато се случват такива ситуации, трябва да изразя и недоволството си от работата на съдията, той и системата на ВАР сгрешиха. През целия мач той явно взимаше решенията си срещу Милан и най-вече при неотсъдената дузпа".

Швейцарският съдия получи оценка 5 по десетобалната система от "Гадзета дело спорт". Епизодът, за който Фонсека говори е с участието на Лофтъс-Чийк. Хинкапие удари крака, а не топката, англичанинът беше на линията на наказателното поле, но съдията прецени, че това не е нарушение, а ВАР не се намеси.