Рафаел Леао разказа за гордостта си, след като в петък носеше капитанската лента на Милан срещу Лече, и обясни как треньорът на росонерите Пауло Фонсека му помага да се усъвършенства в личен план преди сблъсъка от Шампионската лига срещу Байер Леверкузен във вторник. "Винаги се гордея, че съм капитан на Милан", каза Леао пред пресата в Германия. "Вече шест години съм в Милан. Когато играя с тази фланелка, винаги имам чувство за отговорност, но когато имам лентата на ръката, то се увеличава още повече".

Леао обясни, че Фонсека иска от него да се съсредоточи върху подобряването на играта си извън наказателното поле. Миналата седмица треньорът разкри, че Леао е взимал допълнителни занимания, за да подобри играта си в защита. "Още от първия ден треньорът не ми говореше за голове или асистенции, а по-скоро за това, че иска променен играч по отношение на защитата, да бъде по-концентриран върху работата в отбрана. Той ми помага да стана по-добър. Дори когато пътувахме към тук, той ми показваше няколко видеоклипа в колата. Той е човек, който ми помага много".

"Той ми показа моментите без топка, позиционирането, за да скачам за втората топка. Повече неща в защита." Леао отвори дума за това кой е той като характер, след като бившият нападател на Милан Оливие Жиру заяви, че е по-скоро техничен играч, а не такъв, който се радва на харизма. "Личността ми е доста сдържана. Срамежлив съм и не обичам да говоря много. Когато съм капитан, може би ще говоря малко повече преди мача и на терена, но силата ми е в това, че мога да отговоря с качеството си и да помогна на отбора с голове и асистенции."

Леао беше попитан и докъде може да стигне Милан в Шампионската лига през този сезон. Той отговори: "Най-добре е да мислим мач за мач. Утре ще бъде трудно, но това е важен мач. Важно е да спечелим в Шампионската лига, много красиво събитие. Това ни дава увереност. Искам да спечеля, а за да го направя, трябва да се жертвам, да правя неща за отбора. Детайлите са много важни в тези мачове, тези неща правят разликата."

Той също така обясни защо Фонсека не е показал на играчите си никакви кадри на Интер преди дербито миналата седмица, което Милан спечели с 2:1 въпреки по-неблагоприятната форма преди това. "Не мисля, че бях изненадан. Вече знаехме как играе Интер и треньорът не искаше да ни набива в главите прекалено много неща. Това беше мач, в който просто трябваше да излезем и да спечелим. Това е дерби. Не бях печелил такова от две години и в главата си исках да спечеля".

Леао сподели също така какво вече знае за Байер Леверкузен и кои могат да бъдат опасните играчи във вторник вечер. "Познавам Бонифейс, Чуквуезе ни разказа за него тази седмица. Той е опасен, техничен и смъртоносен нападател. Ще трябва да бъдем внимателни. Но трябва да сме подготвени за целия отбор, всички играчи на Леверкузен играят добре: крайните защитници Грималдо и Фримпонг. Не можем да се страхуваме от Бонифейс, но трябва да уважаваме способностите му".