За треньора на Байер Леверкузен Чаби Алонсо е чест да срещне Милан в Шампионската лига, но настоява, че "няма да се фокусира" само върху Кристиан Пулишич. Милан гостува на Байер Леверкузен в Шампионската лига, утре. Росонерите претърпяха загуба от Ливърпул с 1:3 при дебюта си в състезанието преди две седмици. 

"Изправени сме пред топ отбор с голямо индивидуално качество. Ще ни трябва най-доброто ни представяне на терена, но сме готови", заяви треньорът на Байер Леверкузен. "Нямаше много време за подготовка, но това е нормално. Имаме план, но за 95 минути може да се случи всичко. Познаваме стила си на игра и не очаквам мач като срещу Байерн Мюнхен, но ще бъдем готови".

"Трябва да сме концентрирани през целия мач, но не искаме Милан да доминира в играта. Знаем, че те са силни на контраатаки", продължи бившият полузащитник. "В последния мач те вкараха три гола за пет минути. Точно това е Милан с всичките си страхотни играчи. Те са бързи и разполагат с качество. Това ще бъде голям мач за нас, но всеки съперник е силен в Шампионската лига".

Чаби Алонсо ще срещне своя сънародник Алваро Мората, който вече вкара два гола, откакто се присъедини към росонерите от Атлетико Мадрид през лятото.  "Той е страхотен играч, поддържаме контакт. Той е капитан на националния отбор и е натрупал опит", заяви треньорът на Байер Леверкузен. "Той е интелигентен и конкурентен. Надявам се, че утре няма да има най-добрия си ден."

Най-добрият реализатор на Милан обаче е американският ас Пулишич. Капитанът на САЩ е и водещият голмайстор на Серия А с четири гола, заедно с Маркус Тюрам, Душан Влахович, Патрик Кутроне и Матео Ретеги. "Той е в много добра форма и е важен играч за Милан", твърди Алонсо. "Той се движи между линиите и е бърз, но не мога да се съсредоточа само върху него. Ще мисля и за Мората и Леао. Винаги е трудно да се играе срещу италиански отбори. Ще ни трябва търпение при владеенето на топката, защото те се защитават добре и са готови да седят дълбоко. Стилът на игра на Фонсека е добре дефиниран. Ще видим представянето утре, но ние винаги искаме да бъдем главни действащи лица. Милан е в историята на Шампионската лига. Винаги съм ги следил от Саки до Капело. Те са имали страхотни играчи и за мен е чест да се изправя срещу тях".

Байер Леверкузен защитава титлата си в Бундеслигата и в събота завърши наравно 1:1 при гостуването си на Байерн Мюнхен. В момента те заемат четвърто място в Бундеслигата, като в първите пет мача от първенството имат три победи, едно равенство и едно поражение.