В Италия съобщават, че Алваро Мората е обръснал главата си за мача от Серия А срещу Лече, за да покаже подкрепата си за деца, болни от рак. Испанският национал се появи с новата прическа за мача от Серия А срещу Лече на "Сан Сиро" в петък и откри резултата срещу "джалоросите" през първото полувреме. Голът му бе вкаран именно с глава.

Мнозина бяха изненадани да видят новия му външен вид, но според няколко източника в Италия, включително "Кориере дела сера" "Република" и Медиясет" зад това има благородна причина. Всъщност Мората е искал да покаже подкрепата си за децата, които се борят с рака. Мората често посещава малки пациенти с онкологични заболявания в болниците. Освен това, след като Испания спечели Еврото миналото лято, Мората сподели сцената в Мадрид с Мария, 10-годишна фенка, която страда от сарком на Юинг.

Мората вече беше обръснал главата си през 2014 г., когато играеше за Реал Мадрид, винаги в знак на подкрепа към болните от рак. 31-годишният Мората се присъедини към Милан за 13 млн. евро миналото лято, като подписа четиригодишен договор. През този сезон той има два гола в пет участия във всички състезания.