Голът на Тео Ернандес при победата на Милан с 3:0 над Лече отбеляза престижно събитие за френския ляв бек, който стана най-резултатният защитник в историята на росонерите. Тео изравни клубната легенда Паоло Малдини, като и двамата имат по 29 гола.

Попадението на Тео Ернандес срещу Лече беше второто му през този сезон и 29-ият му гол в лигата, откакто се присъедини към Милан през 2019 г., което означава, че вече е изравнил легендата Паоло Малдини като най-резултатния защитник на клуба в Серия А. По ирония на съдбата самият Малдини настояваше за подписа на Тео от Реал Мадрид като тогавашен шеф на Милан, убеждавайки клуба да осъществи трансфер на стойност 22,8 млн. евро, който се оказа една от най-плодотворните сделки, сключени по негово време.

Откакто пристигна на "Сан Сиро", левият бек демонстрира впечатляващо постоянство в отбелязването на голове, тъй като във всеки от сезоните си с фланелката на росонерите винаги е отбелязвал поне по четири гола в лигата. Сега той е вкарал два от шестте си участия в Серия А и изглежда е на път да подобри рекорда си от седем гола в една национална кампания. Тео Ернандес отпразнува важния момент след победата на своя отбор срещу Лече с пост в Instagram, в който спомена и Паоло Малдини.

"Победа и 29 гола с Милан: щастлив съм да се изравня с моя идол Паоло Малдини!! Forza Milan", написа той. Малдини забеляза съобщението и остави коментар в отговор: "Страхотно Тео. Малката разлика е, че на мен ми отне 25 години (за 29 гола), а на теб ти трябваха само пет. Ти си специален!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от T H E O H E R N Á N D E Z (@theo3hernandez)