Кристиан Пулишич съживи кариерата си в Милано и има информации, че е в списъка на кандидатите за заместник на Мохамед Салах в Ливърпул през следващия сезон. Звездата на САЩ едва навърши 26 години по-рано този месец и вече има четири гола и две асистенции в шест мача за Милан този сезон, включително един срещу Ливърпул в Шампионската лига.

Това представяне впечатли "червените", които търсят крило за бъдещето, което да поеме, когато се очаква Салах да напусне следващото лято. Според Calciomercato.it Пулишич е сред вариантите, които се разглеждат за тази роля на "Анфийлд". Въпреки това, това няма да е лесна покупка, защото стойността му на трансферния пазар комфортно се е удвоила след трансфера за 20 млн. евро от "Челси" през 2023 г. Американецът е един от ключовите играчи в състава на "Сан Сиро", като е отбелязал 19 гола и е дал 13 асистенции в 56 състезателни мача за клуба.

Той все пак ще бъде значително по-евтин от основната цел на Ливърпул - 23-годишния бразилец Родриго от Реал Мадрид, а вече има и опит във Висшата лига. Ливърпул вече потърсиха подсилване в Серия А това лято, като подписаха с Федерико Киеза от Ювентус.