Мениджърът на Милан Пауло Фонсека похвали смелостта на водения от него отбор след победата с 2:1 над градския съперник Интер Милано в дербито от шампионата на Италия. 

"Росонерите" си осигуриха късна победа, след като защитникът Матео Габия се разписа с удар в горния ъгъл на вратата на шампионите. Победата е първа за Милан в местното дерби от 2022 година насам.

"Това беше много важен мач. Първо, защото това е дерби, което Милан не беше печелил от дълго време. Беше важно предвид момента, през който преминавахме. Играчите показаха много смелост и просто заслужихме победата. Не помня да съм виждал отбор, който създаваше толкова много проблеми на Интер от дълго време", категоричен е специалистът пред медиите в Италия. 

Фонсека отхвърли предположението, че победата е облекчила напрежението върху него след слабия старт на сезона, в който Милан спечели само един път в пет мача във всички състезания преди неделя.

"Няма голяма разлика, защото не чета и не слушам тези неща. Ще бъде седмица с малко повече увереност, но важното е да продължа да виждам играчите да вярват в нашите идеи, както са го правили и досега. Знаем, че трябва да се подобрим, но това беше победа за самите футболисти", добави още Пауло Фонсека.

Треньорът на Интер Симоне Индзаги призна, че Милан е бил по-добрият отбор и постави под въпрос отношението, демонстрирано от играчите му на моменти по време на мача.

"Разбира се, Милан е много добър отбор. Те се представиха по-силно от нас и си заслужаваха победата. Имахме грешен подход и не бяхме достатъчен сплотени като състав, което е рядкост за нас. Не започнахме нито едно от полувремена с правилната нагласа, въпреки че работихме добре в последните дни. Сега вече загубихме много точки в Серия А и това е особено болезнено", коментира Индзаги.

Двата отбора имат по осем спечелени точки към момента.