Според информацията от трансферния експерт Матео Морето, Милан е все по-уверен, че вратарят Майк Менян ще се ангажира с удължаване на договора си, но все още има работа за вършене, преди да се стигне до споразумение. В момента френският национал е обвързан с росонерите до лятото на 2026 г. Милан би желал да подпише с него нов договор през този сезон, за да избегне ситуация, в която той е в последните 12 месеца от договора си по време на трансферния прозорец през следващото лято.

По последни данни в момента Манян получава заплата на "Сан Сиро" в размер на 3,2 млн. евро, но се очаква той да поиска значително увеличение на възнаграждението, ако се обвърже с Милан в дългосрочен план. Според информацията, предоставена от Матео Морето, вратарят ще се превърне в един от най-високоплатените служители в клуба, ако подпише удължаване на договора си.

В момента Рафаел Леао и Тео Ернандес печелят повече от всеки друг в съблекалнята на "Сан Сиро", като годишните им заплати са в размер на 5-5,5 млн. евро. Морето предполага, че именно такава заплата може да очаква Менян, ако наистина подпише нов договор. Въпреки че Милан се чувства положително по отношение на ситуацията, все още има какво да се направи. Преговорите все още не са на финалния си етап и е малко вероятно през септември да бъде постигнато споразумение или да бъде направено съобщение.