Милан най-накрая записа първата си победа за сезона в Серия А като разгроми 4:0 Венеция в мач от четвърти кръг на калчото. И четирите гола росонерите вкараха в първите 30 минути. Точни бяха Тео Ернандес, Юсуф Фофана, Кристиан Пулишич и Тами Ейбрахам. Последните двама се разписаха от дузпа.

Росонерите усещаха напрежение след две точки от три кръга, така че Рафаел Леао и Тео Ернандес се завърнаха след като останаха на пейката срещу Лацио. Тами Ейбрахам получи първия си старт, като Алваро Мората и Лука Йович не бяха напълно здрави, а Давиде Калабрия, Малик Тиау, Исмаел Бенасер и Алесандро Флоренци бяха контузени.

Бяха необходими само 89 секунди, за да поведе Милан. Тео Ернандес нахлу отляво, получи пас с пета от Рафаел Леао и със силен шут от малък ъгъл прокара топката между краката на вратаря Йоронен. Френският национал отпразнува, като се позова на неотдавнашните спорове, поставяйки пръст за "мълчание" на устните си, а другата ръка държеше до ухото си.

Милан удвои преднината си от корнер. Пулишич центрира и Юсуф Фофана на близката греда успя леко да отклони топката, тя се отклони във вратаря и спря в мрежата. Първоначално попадението бе записано на Габия, който беше близо до вратаря, но по-късно голът бе регистриран на Фофана.

Последваха две бързи дузпи за домакините. Първо Йоронен спаси удар на Райндерс, но Ейбрахам бе първи до топката и вратаря го събори. Пулишич реализира от бялата точка. След две минути имаше нова дузпа за Милан. Този път ВАР помогна на главния съдия, който не видя как Шнинтиен стъпи на крака на Рафаел Леао. Новата дузпа бе реализирана от Ейбрахам - първи гол за него с екипа на Милан.

За първи път от октомври 1958 г. насам Милан успя да вкара четири гола в началните 30 минути на мач от Серия А - тогава срещу Алесандрия.

Венеция помисли, че е вкарала почетен гол в 72-ата минута, когато Дзампано се разписа. В началото на атаката обаче Нкулуси Кавилия изрита брутално Лофтъс-Чийк. Вместо гол за Венеция - втори жълт и червен картон за футболиста на Венеция.

До края повече емоции нямаше и Милан взе първата си победа за сезона. Росонерите имат 8 точки, а Венеция остана в дъното само с 1 точка на сметката си.