Много от играчите на Милан са с националните си отбори и един от тях е Кристиан Пулишич, който беше повикан от САЩ за двете приятелски срещи срещу Канада и Нова Зеландия. Това са първите мачове за новия треньор Маурисио Почетино, който освен Пулишич е повикал и друг играч на росонерите, а именно Юнус Муса. За двата мача Пулишич и Муса ще пропътуват общо 16 000 километра, като ще сприберат в Милано чак в четвъртък, което според „Гадзета дело спорт“ означава, че Пулишич няма да е титуяр в събота срещу Венеция.

Преди година на практика се случи същото, но първият мач след почивката беше дербито с Интер и Пулишич беше пуснат в игра от първата минута, но изигра един от най-лошите си мачове с фланелката на росонерите.

За да не се повтори това, както съобщава „Гадзета дело спорт“, идеята на Пауло Фонсека е да му даде малко почивка и след това да го накара първоначално да седне на пейката срещу новака, за да може да възстанови малко енергия и след това да го накара да бъде на върха на възможностите си в следващите мачове срещу Ливърпул и Интер.

Това е доста логичен и разумен сценарий, като единственият проблем може да бъде, че неговият заместник, а именно Самуел Чукуезе, ще се завърне в Милано едва в сряда след ангажиментите си в Нигерия.