Рома официално обяви привличането под наеум наем на белгийското крило Алексис Салемакерс от съперника в Серия А Милан. Росонерите пък взеха под наем нападателя на Рома Тами Ейбрахам.

Сделката е чист наем без опция за закупуване, така че Салемакерс ще остане играч на Рома до 30 юни 2025 г, а същото важи и за английския нападател. Рома и Милан преговаряха за разменна сделка с участието на бившия английски национал Тами Ейбрахам, но не успяха да стигнат до споразумение за трансфер заради високата заплата на Ейбрахам, и вместо това решиха да продължат със сделките под наем. 

От Рома потвърдиха, че Салемайкерс ще носи фланелката с № 56 по време на престоя си на "Стадио Олимпико". Той става и четвъртият белгийски играч в историята, който ще представлява клуба след Ромелу Лукаку, Томас Вермален и Раджа Наинголан.

Това ще бъде вторият пореден сезон, прекаран под наем далеч от "Сан Сиро" за Салемайкерс, който през миналия сезон игра за Болоня под ръководството на Тиаго Мота, в резултат на което в края на кампанията получи място в Шампионската лига.

От Милан потвърдиха, че Ейбрахам ще носи фланелката с № 90 през сезон 2024-25 г. Ейбрахам става петото ново попълнение на Пауло Фонсека за това лято след пристигането на Алваро Мората от Атлетико Мадрид, Страхиня Павлович от РБ Залцбург, Юсуф Фофана от Монако и Емерсон Роял от Тотнъм.

В петък сутринта се появиха съобщения, че Ейбрахам дори може да бъде включен в състава на Милан за мача срещу Лацио в събота вечер на "Стадио Олимпико". Англичанинът вече е в четвъртия си сезон в Серия А. Той започна продуктивно живота си в Италия със 17 гола от 37 мача в Серия А през 2021-22 г., но успя да реализира само 8 от 38 през следващата година.

След това е сполетян от нещастна контузия на кръстните връзки в последния ден на сезон 2022-23, която го ограничава до едва осем участия в Серия А през 2023-24.