От неделя нататък идва първата пауза за сезона в Серия А, в която най-накрая може да си отдъхнете за момент, като се отдалечите малко от окото на бурята. Но и пауза, в която Миланело може да се превърне в замък на ужасите. Със сигурност преди няколко седмици Милан беше представен като увеселителен парк без чудовища и страхотии. Предполагаше се, че ще има забавление и малко здравословен адреналин. Достатъчни бяха само жалките сто и осемдесет минути, за да се потопи Дявола в кошмар с библейски размери, принуждавайки треньора Пауло Фонсека да се окаже в неудобната ситуация на треньор, който вече не може да си позволи да прави грешки.

Повече от мястото му само по себе си на карта е заложен целият проект, ако Милан не се справи в Рим срещу Лацио (очертава се грозна цифра: в случай на поражение това ще бъде най-лошият старт на росонерите в ерата на трите точки и четвъртият най-лош в историята).

"Наясно сме, че не започнахме добре, но сме единни", обясни португалският треньор. "Искаме да търсим решения, това и направихме през седмицата. Разбрахме какво наистина е важно да подобрим, очаквам утре да видим един различен Милан. Лесно е да разберем какво трябва да подобрим. Не обичам да плача, не обичам депресията или да търся оправдания. Тук съм, за да търся решения. Ако имах съмнения в това, в което вярвам, това щеше да е проблем, но аз нямам съмнения. Убеден съм в това, в което вярвам. Дали говорих с Тео и Леао? Никога не говоря за отделни личности публично, с играчите говоря на четири очи. Така направих и с тях, а също и с останалите", завърши треньорът.