Милан е постигнал договорка с Монако за привличането на Юсуф Фофана, пишат в Италия. Росонерите са направили нова оферта в размер на 23 млн. евро плюс 2 млн. бонуси. Предложение, което тима от Княжеството е приел.

Ако лятото на Юсуф Фофана се окаже по телевизията, най-подходящият формат би бил този на теленовелата. Защото минаха месеци, откакто френският полузащитник поиска трансфер от Монако, избирайки Милан за своя бъдеща дестинация, но все още без да е получил зелена светлина. Договорът му с клуба от Княжеството изтича на 30 юни 2025 г. и, както потвърди пред вестник "Екип" генералният мениджър Тиаго Скуро, Монако са готови да го пуснат, но само при определени условия.

Тоест, в случай на финансова оферта, която се счита за приемлива. И кой знае, след седмици на преговори, може би нещата си идват на мястото. Изпълнителният директор на росонерите Джорджо Фурлани, винаги подпомаган от Джефри Монкада шефа Златан Ибрахимович, преценява дали към вече предложените двадесет милиона да не добави и някакви бонуси, свързани със спечелените трофеи. По този начин оценката на Фофана ще бъде по-висока от тази на Кефрен Тюрам, когото Ювентус купи от Ница.

Росонерите няма да стигнат до двадесет и петте плюс бонусите, които биха искали от Монако, още по-малко до тридесет и петте, които Уест Хем изглеждаше готов да сложи на масата, преди да бъде спрян от желанието на френския полузащитник. За играч, който от януари ще бъде свободен да подпише с всеки клуб, това все пак е сериозна сума. С наближаването на края на футболния пазар позицията на Монако ще се смекчи, за да се предотврати рискът от загуба на играча, без да получи нито едно евро. Ето защо надеждата на Милан и Фофана е, че следващото повишение на офертата ще бъде прието.

Самият Фофана оказва натиск върху настоящия си клуб. След като пропусна и мача за трофея Гампер срещу Барселона в понеделник вечерта, последния от поредицата летни приятелски мачове, в които така и не попадна в списъка с игралите, Фофана няма да участва и в откриващия мач на Монако в Лига 1 срещу Сент Етиен в събота. Полузащитникът на Франция продължава да тренира сам, почти като външен човек, въпреки че отношенията му с Монако остават цивилизовани.

Директорът Тиаго Скуро обясни как е нормално да не се присъедини към останалата част от отбора, тъй като той е на път да напусне. Днес мениджърът на Монако ще се върне към темата при представянето на Ламин Камара и Кристиан Мауиса, последните пристигнали в Княжеството.